П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перед початком навчального року 29% вчителів повністю вакцинувалися проти COVID-19

Важливо

Перед початком нового навчального року в Україні повністю вакцинувалися проти коронавірусу лише 29% співробітників колективів шкіл. У разі локдауну працювати офлайн зможуть лише заклади, де вакциновані 80% працівників.

Про це повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

“Ми починаємо роботу у звичайному режимі: з масковим режимом та дотримання соціальної дистанції. Станом на 27 серпня повністю вакциновані близько 185 тисяч освітян — це 29%. І 23% — ще 145,5 тисяч людей — провакциновані однією дозою”, — розповів Кононенко.

У Міносвіти такі показники вважають успішними. Але запевняють, що працюють над тим, аби збільшувати показники.

Кононенко також зауважив, що примусового вакцинування для працівниць та працівників шкіл немає. Так само ані діти, ані освітяни не муситимуть тестуватися на коронавірус.

“Працюємо над пропагуванням, над тим, щоб усі працівники та працівниці мали доступ до вакцини. Обов’язкової умови бути вакцинованими для початку роботу немає. Законодавство передбачає, що потреба у вакцинації 80% колективу шкіл вимагатиметься для очного навчання, якщо заклад буде у помаранчевій зоні. В іншому випадку школи працюватимуть дистанційно. Нині усі заклади освіти в Україні у зеленій зоні”, — додав він і пояснив: обмеження залежать від епідеміологічної ситуації в регіоні та країні.

Зелена зона: заклади шкільної та дошкільної освіти працюють в очному режимі. Маски та соціальна дистанція залишаються серед вимог.

Жовта та помаранчева: 80% колективів мусять бути вакцинованими або навчання переходить у дистанційний режим.

Червона зона: заборонене відвідування закладів освіти. Це не стосується дошкільних закладів та початкової школи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі