Четвер, 24 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

40 років як не було: батько, якого збила машина, прокинувся від коми “у 1980 році”

Важливо

В Італії 63-річний чоловік вийшов з коми та подумав, що йому 24. Він втратив всі спогади про 39 років свого життя і жахнувся, коли побачив дружину і своє відображення в дзеркалі. Відтоді минуло пʼять років, а зі спогадів повернувся тільки один…

Про це розповідає Daily Mail.

У 2019 році Лучано Д’Адамо потрапив під машину і впав у кому. За кілька днів чоловік прийшов до тями, але вже зовсім іншою людиною. Всі спогади про попередні 39 років його життя стерлись. Він вважав себе 24-річним чоловіком і дуже здивувався, побачивши свою дружину, яку він пам’ятав тільки 19-річною нареченою.

І це ще не всі сюрпризи: Лучано дізнався, що має старшого за нього сина і навіть онука. Одразу після пробудження у 2019 році попросив подзвонити мамі. Він не знав ані про дивний мобільний пристрій, який йому простягнули, ані про те, що його мати померла.

Але найболючішим для Лучано було побачити себе в дзеркалі, повідомляє видання. Він загубив спогади про неухильне старіння протягом чотирьох десятиліть і з жахом побачив літнього чоловіка з сивим волоссям, який дивився на нього.

Лучано Д’Адамо намагаються допомогти от вже пʼять років, але чоловік так і не зміг пригадати нічого зі свого життя, незважаючи на всі зусилля спеціалістів. З 2019 року шкільний доглядач все ще працює з лікарями та своєю сім’єю – щоб відновити втрачений час, налагодити нові стосунки з дружиною, сином і онуками, і повільно відроджується у 2024 році.

Поки що йому вдалося згадати лише зображення лелеки на дитячому ліжечку, ім’я Маттео, дату, час та напис «PN 2300» на бирці свого першого онука, який народився 2014-го. Все інше покрите мороком невідомості: його мозок замкнений у тілі літнього чоловіка.

“Я досі пам’ятаю подив від поїздки в автівки, на екрані якої мені показували карту Рима, і в той же час голос промовляв: “Через 100 метрів поверніть праворуч””, – розповів у недавньому інтерв’ю Лучано Д’Адамо, якому зараз 68 років. Щоразу його дивує світ, який сильно змінився за сорок років. Так, як і раніше, не пригадує масштабні світові події, що стались після 1980-го.

Не зміг він і допомогти слідству у справі про ДТП, яка стерла його памʼять. Водій втік з місця злочину, і знайти його не змогли. Д’Адамо знає, як опинився в комі лише зі слів інших людей. Жодних спогадів про ту трагедію у нього не залишилося.

Як розповідало BitukMedia, у США 58-річний чоловік чоловік потрапив в аварію на мотоциклі і втратив пам’ять. Забувши 30 років свого життя і дітей, він наново закохався у свою дружину і зробив їй пропозицію. 

А бабуся зі штату Луїзіана потрапила до лікарні з головним болем. Прокинувшись, виявилось, що вона не пам’ятає останні 30 років життя. А отже, вона знов підліток у 80-х роках. Медики говорять про унікальний випадок глибокої амнезії і вже не сподіваються на повернення памʼяті американки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі