Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Кішка з дев’ятьма життями”: трилапий лев здійснив рекордний заплив через канал з крокодилами

Важливо

10-річний лев Джейкоб, який втратив одну з лап у браконьєрській пастці, здійснив заплив на 1,5 км через канал, що кишів крокодилами. Це, ймовірно, найдовший заплив, коли-небудь зафіксований серед диких левів.

Про це йдеться пише Sky News.

Джейкоб разом зі своїм братом Тібу ризикували життям, перепливаючи канал Казінга в Уганді. Його води вважаються одними з найнебезпечніших в Африці через високу концентрацію хижаків. Останні можуть загрожувати навіть таким великим тваринам, як леви.

Леви двічі намагалися перетнути водний шлях, але змушені були повернутися через небезпеку. Лише з третьої спроби вони змогли успішно завершити заплив.

Вчені з Університету Гріффіта в Австралії та Університету Північної Аризони, які досліджували цей випадок, вважають, що додатковою мотивацією для Джейкоба та Тібу могло бути прагнення знайти самок. Вони програли битву за “жіночу прихильність” і вирішили ризикнути, щоб знайти левиць на іншому боці каналу.

Відважні плавці Джейкоб і Тібу. Фото – Griffith University

У дослідженні зазначається, що кількість левиць у парку “дуже мала”, що змушує левів вдаватися до екстремальних заходів для пошуку партнерок.

Лев Джейкоб, окрім цього запливу, пережив чимало небезпек. Він втратив більшу частину своєї сім’ї через отруту, яку використовують браконьєри заради торгівлі частинами тіл левів, а також був поранений буйволом. Попри все він вижив і став відомим як “найвитриваліший лев Африки” та “кішка з дев’ятьма життями”.

Доктор Олександр Брачковскі з Університету Гріффіта зазначив, що цей заплив є не лише рекордом, але й прикладом стійкості перед обличчям ризику. За словами вченого, диким тваринам приймати складні рішення, аби вижити і знайти пару в світі, де домінують люди.

Як розповідало раніше BitukMedia, австралійський вид куниць – кволи – опинився під загрозою зникнення через непереборне прагнення до спарювання. Тварини настільки сильно прагнуть сексу, що наражають себе на небезпеку і часто гинуть. Виявилось, що вони елементарно не висипаються. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі