Середа, 3 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хто вкрав і як знайшовся невідомо: кишеньковий годинник Теодора Рузвельта повернувся в музей

Важливо

Срібний кишеньковий годинник 26-го президента США Теодора Рузвельта повернули до літнього будинку-музею його родини в Сагамор-Хілл, Лонг-Айленд, штат Нью-Йорк. Раритет був викрадений і 37 років вважався загубленим. Годинник 1800-х років міг піти з молотка як черговий антикварний лот, якби не уважний і чесний аукціоніст.

Про це повідомляє Associated Press.

Кишеньковий годинник викрали у 1987 році з незачиненої шафи в Національному історичному музеї імені Теодора Рузвельта в Буффало — там експонат перебував у тимчасовому користуванні.

Відтоді зловмисника, який виніс годинник, знайти так і не вдалося. Згуба несподівано “спливла” у 2023 році у Флориді: там годинник з іменем збиралися виставити на аукціон. Але експерт аукціонного дому, усвідомивши цінність лоту, передав його до ФБР.

За словами керівника історичного музею Сагамор-Хілл (Sagamore Hill) , де тепер буде виставлений експонат, за останні 126 років цей годинник міг би розповісти чимало яскравих та значущих історій з минулого США.

26-й американський президент Теодор Рузвельт (1858-1919) носив цей годинник під час битви на пагорбі Сан-Хуан в ході іспано-американської війни (1898 рік) на Кубі, під час полювання в Африці та досліджень Амазонки в Південній Америці. Рузвельту його подарувала сестра — ще до того, як він став президентом у 1901 році. На годиннику вигравіровано ім’я Рузвельта, ініціали його молодшої сестри, Корін Рузвельт Робінсон, та його швагра, Дугласа Робінсона-молодшого. Згодом, вже ставши президентом, Теодор Рузвельт зберігав пам’ятний подарунок і скрізь возив із собою — аж до самої смерті 1919 року.

А от хто вкрав годинник з музею і як він опинився у Флориді 37 років потому – досі загадка.

Як розповідало раніше BitukMedia, на аукціоні в Бостоні продали годинник, який розплавився під час бомбардування Хіросіми (Японія) у 1945 році. Новий власник виклав на нього понад 31 тис. доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі