Вівторок, 22 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пробити “стелю” безсмертя: мільярдер вдався до забороненої генної терапії

Важливо

Мільярдер Брайан Джонсон вдався до забороненої в США генної терапії. Цей чоловік одержимий ідеєю безсмертя. Він вважає, що фолістатинова терапія, яка змінює ДНК, дозволить йому прожити понад 120 років.

Про це повідомляє видання Unilad.

Всесвітньо відомий біохакер Брайан Джонсон торує свій шлях до безсмертя. Тепер заради продовження життя він зважився на екстремальну процедуру – генну терапію. Заради цього йому довелося вирушити на віддалений острів в Гондурасі, адже такий вид медичного втручання на території США не схвалений американським Управлінням контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів.

Йдеться про так звану фолістатинову генну терапію – ін’єкції в живіт та сідниці, які покликані змінити будову ДНК. За словами біохакера, ця процедура допоможе йому подолати межу людських можливостей. “120 років – це для людей “стеля”. Поки що нікому не вдавалося її пробити — і ключем до цього може стати генна терапія”, – каже Брайан Джонсон. При цьому за рахунок “уколів молодості” Браян розраховує не лише пролонгувати своє життя, а й наростити м’язову масу, стати витривалішим та отримати безліч інших переваг.

За словами лікаря, який спостерігає Джонсона, під час терапії застосовуються плазміди – невеликі молекули ДНК, здатні автономно реплікуватися. “Їх легко вводити підшкірно і в них можна завантажити будь-який ген, який необхідно додати в організм людини”, – пояснив доктор Мак Девіс.

Послуга обійшлась мільярдеру в 20 тис. доларів. У минулому від фолістатинової генної терапії його зупиняли лише побоювання, що втручання у ДНК підвищує загрозу розвитку онкології.

Щороку Брайан Джонсон витрачає близько 2 млн доларів, щоб уповільнити процес біологічного старіння. Задля омолодження мільярдер переливав собі кров 17-річного сина, сидів на химерних дієтах і робив інʼєкції з жиром молодих донорів.

У повсякденному житті Джонсон дотримується низки суворих правил і живе за незвичайним розкладом. Він лягає спати о пів на дев’яту вечора і проводить близько п’ятої години на день у своєрідній медитації, яку називає “зосередженим роздумом”. Уві сні до нього підключені датчики, що вимірюють безліч показників: від варіабельності пульсу до числа нічних ерекцій.

За здоров’ям Джонсона стежить ціла команда професіоналів. І це, схоже, дає свої плоди: 46-річний венчурний інвестор не лише чудово виглядає, а й має серце 27-річної та шкіру 28-річної людини — принаймні, за його власними словами.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Великій Британії півторарічній дівчинці Опал Сенді відновили слух після першого випробування генної терапії проти глухоти. Маленька пацієнтка з Оксфордширу стала першою людиною у світі, яка взяла участь у новаторському дослідженні. Медики вже говорять про нову еру в лікуванні глухоти.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі