Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Саміті миру у Швейцарії показали фрагменти вистави “Конотопська відьма”

Важливо

Національний театру ім. Івана Франка показав учасникам Саміту миру у швейцарському Бюргенштоку фрагменти вистави “Конотопська відьма”, яка регулярно збирає аншлаги в Україні. У театрі кажуть – сюжет перегукується із боротьбою України проти темряви.

Про це повідомив театр у своєму Instagram.

Вистава “Конотопська відьма” цього року стала лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка у категорії “Театральне мистецтво”. Крім того, вона має ряд інших нагород. Режисером вистави є Іван Уривський. “Конотопська відьма” збирає регулярні аншлаги, і аби докупитися квитків, глядачі відстоюють черги, а рецензію на неї опублікувало видання The New York Times, нагадує Суспільне.

Учасникам Саміту миру фрагменти вистави показали на початку заходу, який тривав 15-16 червня. Метою Саміту було напрацювати план закінчення війни, який надішлють росії.

“Конотопська відьма — це голос сучасної України, яка бореться з темрявою за своє існування. Це сучасна історія про силу українського духу та його незламність. Духу, що сповнений світла правди та голосно звучить сьогодні крізь віки у єдиному прагненні жити, творити, перемагати!”, — говорить Євген Нищук, генеральний директор-художній керівник Національного театру ім. Івана Франка.

Як повідомляло BitukMedia, військовий Олег Сливар до повномасштабної війни професійно займався народними танцями, але втратив ногу на передовій. Після ампутації він повернувся на велику сцену і станцював на протезі з рідним дрогобицьким ансамблем “Верховинка”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі