Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знамення змін – у заповіднику народився рідкісний білий бізон

Важливо

У долині Ламар, яка є частиною Єллоустоунського заповідника у США, народився рідкісний дикий білий бізон. Місцеві індіанці кажуть – це знамення, пов’язане із постаттю Жінки-Біле Теля, і воно передвіщає серйозні зміни.

Про це повідомляє ВВС.

Теля з’явилося на світ у єдиному дикому стаді бізонів у США. Раніше білі телята народжувалися, але у неволі і у бізонів, які уже мають ДНК корови. Тож їх поява не викликала такого резонансу.

Незвичного малюка сфотографувала 4 червня Ерін Браатен, коли відвідувала парк разом із трьома дітьми (загалом у неї їх восьмеро).

Стадо бізонів неквапливо переходило дорогу, машини відвідувачів стояли у пробці. І на відстані близько 100 м жінка побачила біля річки незвичне теля бізона. Спочатку вона прийняла його за койота через світло-піщаний колір шерсті.

Усі фото – dancing_aspens_photo

Цікаво, що Ерін фактично виросла на легендах про білих бізонів, слухала їх усе дитинство.

“Це дивовижно. Я думала, є вищі шанси сфотографувати Біг-Фута, ніж біле теля бізона”, – каже жінка.

Народження білого бізона має велике релігійне значення для місцевих індіанців, зокрема тих, що населяють Великі рівнини – сіу, черокі, команчі та навахо.

Є легенда людей Лакота, що близько 2 тис. років тому їжі було мало, а бізони кудись зникли. Тоді прийшла прекрасна жінка, яка принесла людям священну люльку “чанунпа” і священну в’язку тютюна – “лела вакан”.

Картина Поява Діви-теляти бізони, Frithjof Schuon, 1959 рік

Цю жінку звуть Птезан-Ві. Вона навчала людей, як відновити гармонію у важкі часи, а через деякий час, коли мала піти, покотилася по землі чотири рази, щоразу змінюючи колір, і зрештою стала білим телям бізона.

Після того, як вона зникла, бізони повернулися і звичне життя відновилося.

Місцеві індіанці сприймають народження білих бізонів і як благословіння, і як попередження, що почнуться серйозні зміни.

Як повідомляло BitukMedia, землетрус 2022 року у столиці Мексики оголив гігантську зміїну голову. Припускають, що вона відносилася до давньої ери Теночтітлана і могла бути присвячена божеству Кетцалькоатлю. Дослідники вже проаналізували дивовижний артефакт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі