Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

І тут фальшивка! – найвищий водоспад Китаю живиться від водопроводу (ВІДЕО)

Важливо

Китайський турист під ніком Farisvov піднявся на скелю, з якою спадає найвищий китайський водоспад Юньтай. Там він виявив, що гордість країни – підробка. Адже вода тече не руслами, а трубою. У заповіднику прокоментували – водоспад, який, до речі, є частиною спадщини ЮНЕСКО, просто “трохи покращив себе”.

Про це повідомляє BBC.

312-метровий водоспад Юньтай знаходиться в однойменному Всесвітньому геопарку Юнтай у центральній провінції Хенань. Геологічні утворення довкола мають мільярди років. Щороку пам’ятку відвідують мільйони туристів.

Китаєць-турист, який викрив халтуру, запостив відео у соцмережі Douyin – китайському ТікТоці. Його лайкнули уже 74 тис. разів.

“Було дуже важко піднятися до джерел Юнтай. Але все, що я побачив, була труба”, – написав користувач.

Представники туристичного парку гури Юнтай кажуть – “трохи покращили” природну пам’ятку. У сухі сезони гірські джерела, що живлять національну гордість, пересихають. Тож просто хотіли, щоб відвідувачі милувалися водоспадом незалежно від погоди.

Після скандалу, який розгорівся у соцмережах, парк написав пост від імені водоспаду.

“Через сезонні зміни я не можу гарантувати, що я буду перед абсолютно усіма у всій красі. Я зробив невелике покращення, щоб зустрічати своїх друзів у своєму найкращому вигляді”, – йдеться у повідомленні.

У парку кажуть, що використовують воду із гірських джерел і так, щоб не завдати шкоди довкіллю. Користувачі соцмереж розділилися. Одні вважають, що це правильно, інші – що це порушення природного ходу речей.

Як повідомляло BitukMedia, черговий китайський зоопарк потрапив у скандал через спробу обдурити публіку та жорстоке поводження з тваринами. За дитинчат панд у вольєрі Taizhou Zoo у провінції Цзянсу намагалися видати пофарбованих цуценят породи чау-чау.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі