Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Завжди приходить провести господиню на потяг: встановили пам’ятник коту Рисю (ВІДЕО)

Важливо

В польському Гданську встановили пам’ятник місцевої знаменитості – коту Рисю. Рудий пухнастик прославився своєю відданістю господині – він завжди проводжає її на потяг. За словами жінки, він проводжає її, бо сильно прив’язаний до неї.

Про це розповідає місцеве видання Zawsze Pomorze.

Рисю прославився близько року тому – тоді його дедалі частіше почали помічати на залізничній станції. Він супроводжував свою господиню Патрицію Маковську на поїзд, а потім сам повертався додому.

Ще кошеням Рисю врятували зі сміттєвого бака та доправили до притулку. Там його побачила Патриція і взяла тварину собі. “Я одразу зрозуміла, що це мій кіт. Це було кохання”, — згадує жінка.

Вона зізнається, що спочатку не випускала Рисю з дому. Але зараз Патріція більше не боїться за кота. Той привчився скрізь слідувати за нею і відзиватися на ім’я. “Рисю ходить тільки за мною, ні до кого в сім’ї він так не ставиться. Він проводжає мене до поїзда та супроводжує на прогулянках. У нас дуже міцний зв’язок”, – розповідає Патриція.

Фото – POMORSKA KOLEJ METROPOLITALNA / FACEBOOK

На урочистому відкритті пам’ятника Патриція була присутня разом з Рисем. Кіт позував поряд зі своєю бронзовою копією, яку створила художниця Бланка Каміньська. Вона встановлена поряд з лавкою, до якої Рисю зазвичай проводжає господиню, та спілкувався з фанатами — місцевими жителями.

Як розповідало раніше BitukMedia, Університет штату Вермонт (США) відзначив докторським ступенем смугастого кота з імʼям Макс. Кажуть, тварина показала себе пристрасним мисливцем на мишей і взагалі стала улюбленцем студмістечка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі