Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фотографуйте на здоровʼя: знайдена звичка, яка покращує раціон

Важливо

Фотографування їжі – не лише контент для стрічок у соціальних мережах, ця звичка може бути ключем до покращення раціону людей. Австралійські вчені виявили, що регулярне фотографування їжі допомагає якісніше оцінювати енергетичну цінність споживаних страв.

Робота опублікована у науковому журналі The American Journal of Clinical Nutrition, розповідає Technology Networks.

Експеримент полягав у тому, що науковці з Університету Кертіна вимірювали вагу страв, які потім давали учасникам протягом дня на сніданок, обід і вечерю.

Учасників дослідження попросили запам’ятовувати, що вони їли та оцінювати енергетичну цінність страв без використання мобільних застосунків. Другу групу попросили фотографувати їжу перед споживанням за допомогою мобільного додатку Food Record.

Потім ці фотографії були проаналізовані дієтологом-дослідником. Виявилось, що люди, які покладалися лише на свою пам’ять, не могли точно згадати свій раціон. Також вони неправильно оцінювали його якість.

Тим часом представники другої групи з легкістю згадали всі з’їдені за день страви та набагато якісніше оцінили їхню різноманітність та енергетичну цінність. Вчені дійшли висновку, що фотофіксація допомагає людям уважніше стежити за раціоном та покращувати його.

Перша авторка дослідження та кандидатка наук Клер Віттон (Clare Whitton) сказала: “Точні, надійні дані про те, що їсть населення, є ключовими для підтримки людей в оптимізації їхнього здоров’я. Людям важко запам’ятати, що вони з’їли, але це дослідження показує, що оцінка раціону може бути точною — особливо, коли ви знімаєте тягар з людини, коли просите її сфотографувати те, що вона з’їла”.

Хоча в дослідженні фотографії їжі аналізували експерти, зараз ведеться робота над оптимізацією цього процесу: команда співпрацює з Університетом Пердью в США, щоб використовувати нейромережі для автоматичного аналізу продуктів на фотографіях.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені з Пекіна (Китай) виявили зв’язок між вживанням солодких газованих напоїв та випадінням волосся у молодих чоловіків. Як показало дослідження, вся справа у підвищеному вмісті цукру в цих продуктах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі