Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тисячі скам’янілих фекалій стародавніх істот: чоловік відкрив Poozeum

Важливо

В американському Вільямсі, що у штаті Аризона, чоловік відкрив музей під назвою Poozeum, що можна адаптувати як “Какузей”. У ньому експонуються тисячі копролітів – скам’янілих фекалій стародавніх істот.

Про це пише ВВС.

Власник музею – 45-річний Джордж Франдсен – відомий своїм рекордом за кількістю зібраних скам’янілих фекалій, серед яких одна з найбільших з коли-небудь знайдених какуль. У 2015 році американець навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса – тоді його колекція налічувала 1 277 зразків копролітів.

Десятиліття потому колекція зросла до 8 тис. екземплярів посліду динозаврів та інших стародавніх істот. Найбільший експонат “Какузею” – 67-сантиметровий копроліт “Барнум”, що належить хижаку.

Як повідомляє ВВС, Poozeum був заснований у 2014 році як віртуальний ресурсний центр, але минулого місяця відкрив свої двері на постійному місці. Джордж Франдсен звільнився з роботи в медичній компанії, де пропрацював 14 років, щоб втілити свою мрію і відкрити власний музей.

За словами чоловіка, вперше почувши про Poozeum, люди реагують на нього гримасою “фу” або сміхом, проте після знайомства з колекцією їхня реакція змінюється на шокову.

Американець почав шукати копроліти після того, як у підлітковому віці він вперше побачив їх в магазині каменів і скам’янілостей у Юті. Відтоді його дитяче зачарування скам’янілостями не минає. “Одразу знайшов це веселим і захопливим”, — пояснив він.

В інтерв’ю Книзі рекордів Гіннеса колекціонер зауважив, що сприймає знахідки як “доісторичні капсули часу” в житті стародавніх істот.

Накопичивши зразки протягом багатьох років, зараз Франдсен зосереджується на пошуку “найнеймовірніших зразків у світі”.

За словами ентузіаста, Poozeum є “єдиним у своєму роді” і безкоштовним, оскільки він вважає, що “фінансові обмеження ніколи не повинні заважати знайомитись з чудесами”.

Фото – poozeum.com

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені стверджують, що знайшли віруси, які можуть бути корисними для знищення стійких до медикаментів бактерій та запобігання подальшій стійкості до антибіотиків. Ці віруси знайшли у фекаліях представників кількох екзотичних видів з британського зоопарку.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі