Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

О це так активність! 30 з 46-ти мешканців села зареєструвалися кандидатами на місцевих виборах

Важливо

Одразу 30 з 46 жителів італійського села Інгрія, що за 65 км від Турина, зареєструвались кандидатами на місцевих виборах. При цьому мати одного з кандидатів у мери претендує на посаду радника від партії іншого учасника виборів.

Про це повідомляє Corriere Della Sera.

З 2009 року, вже чотири терміни поспіль, невелике поселення Інгрія очолює 42-річний Ігор Де Сантіс — онук одного з попередніх мерів, який очолював місцеву адміністрацію три десятка років.

На останніх виборах Де Сантіс здобув легку та переконливу перемогу, проте тепер зробити це буде складніше. Наразі за посаду голови вирішив поборотися не лише 70-річний опозиціонер Ренато Полетто, а й мешканець Мілана Стефано Венуті, який також має будинок в Інгрії.

Більше того, Полетто, до передвиборної команди якого увійшли дев’ять жінок та один чоловік, підтримала навіть мати Де Сантіса – Мілена Крозассо. Вона претендує на посаду радника.

“Я просив маму приєднатися до мене, але побачивши, що список Полетто складається переважно з жінок, вона вирішила піти з ними”, — пояснив Де Сантіс. При цьому члени сім’ї заявили, що суперництво на виборах не вплине на їхні добрі стосунки. “І я, і мій син хочемо кращого для нашої громади. Це можливість висловити жіночий погляд, не послаблюючи сімейні зв’язки”, — заявила Кросассо. А сам Ігор Де Сантіс не сумнівається у своїй перемозі.

Вибори в Інгрії відбудуться 8-9 червня. Крім 46 постійних мешканців, для голосування на виборах зареєструвалися ще 26 вихідців з села, які зараз мешкають за кордоном.

До слова, селище Інгрія, розташоване в долині Соана, як зауважує видання The Guardian, стикається з типовими для гірських населених пунктів проблемами: депопуляцією, складністю надання деяких послуг та труднощами з прибиранням снігу взимку. Однак з 2022 року, коли цей мальовничий куточок визнали одним з найкрасивіших сіл Італії, додався ще один клопіт — наплив туристів з усього світу.

“Стався неймовірний сплеск, і ми повинні впоратися з цим”, — сказав Де Сантіс. “Мешканців мало, але багато вторинного житла. Наша головна мета – зберегти красу Інгрії”.

Як розповідало раніше BitukMedia, в японському селі Фудзікавагутіко закриють парканом вид на гору Фудзі. Місцеві втомились від овертуризму. 2,5-метровий паркан завдовжки 20 метрів з’явиться поряд з місцевим магазином.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі