Середа, 3 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поза контролем – село потерпає від зграї здичавілих курей

Важливо

Зграя із близько сотні здичавілих курей не дає спокою мешканцям британського села Снеттішем, графство Норфолк. Птахи постійно будять людей серед ночі – і управи на них не знайти. Але це не єдина проблема. За курами прийшли пацюки.

Про це повідомляє The Guardian.

Місцеві розповідають, що кури прийшли із лісу. Ніхто не знає, кому належить земля, звідки вони з’явилися, але селяни кажуть – останнім часом кількість птахів значно збільшилася.

Кури розорюють сади місцевих, грабаючись у пошуках їжі. І приваблюють туристів. А ті лишають птахам їжу, на запах якої приходять щури. Нещодавньо хтось лишив курам варені креветки, пацюки набігли і тепер розмножуються шаленеми темпами, кажуть місцеві. А ще птахи своїм галасом будять селян серед ночі.

Птахів контролювати неможливо, бідкаються місцеві. А ось 43-річному Грему МакКводу кури подобаються.

“Поки ми не переїхали сюди, ми не знали, що кури прокидаються о 4-й ранку. Вони явно надають характер цьому місцю”, – каже чоловік.

Парафіяльна рада каже, виганяти курей поки не планує. Шукають спеціаліста, можливо, зооволонтера, який би порадив, що робити із курми.

Як повідомляло BitukMedia, y Франції прийняли закон, який забороняє скаржитися приїжджим до суду на гамір, який лунає від ферм. Раніше містяни, як приїжджали у село “за тишею і спокоєм”, завалювали суди скаргами на корів, півнів та трактори. Тепер цьому поклали край на державному рівні.

A мешканці британського села Грейт-Гонербі у графстві Лінкольншир у березні потерпали від величезної кількості шпаків. Сотні птахів зібралися на мурмурацію – масові польоти, під час яких зграя утворює різноманітні динамічні фігури. І вкрили село шаром посліду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі