Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пензлик з морковкою: кінь малює картини на продаж

Важливо

Американка Еріка Таллі з Північної Кароліни три роки тому врятувала 21-річного коня з кличкою Блю. За цей час жінка навчила тварину малювати і тепер продає його роботи.

Про це пише People.

Блю – 24-річний чистокровний кінь, який у минулому брав участь у скачках. “Він розтопив моє серце”, – згадує жінка.

Майже одразу Еріка помітила, що Блю любить хапати ротом різні предмети. “Коні зазвичай не кусаються, але саме так вони підбирають речі. Мій кінь – це тварина, який підніме шланг, якщо той опиниться в напувалці. А якщо ви проходитимете повз мітлу, він спробує схопити її за держак”, — пояснює 57-річна жінка.

Таллі теж художниця: вона створює роботи, використовуючи шматочки краваток. Не дивно, що невдовзі після того, як у неї з’явився Блю, вона вирішила з’ясувати, чи поділяє тварина її таланти. Еріка прикріпила до моркви пензель і дала Блю полотно та фарби. Кінь, за словами жінки, ніби одразу знав, що треба робити. Він почав водити пензликом по полотну. Періодично Еріка відривала частину моркви, аби Блю поласував, а сама тим часом змінювала колір.

Фото – Erika  Tully

За словами Таллі, Блю тепер любить малювати навіть більше, ніж катати її верхи. “Зрештою, він ніби забував про моркву, а думав лише про картину», — додає Таллі про свій сьогоднішній процес. “Іноді ми малюємо п’ять днів поспіль”.

А картини, створені твариною, користуються успіхом. Еріка виставляє роботи Блю на своєму сайті та каже, що вони вже закінчуються. На сьогодні вдалося продати 12 картин – кожна з них доповнена фотографією, як її малював Блю.

Фото – Erika  Tully

Таллі також розповіла, що на картинах коня завжди є шматочки бруду та волосся, тому що іноді Блю впускає свого морквопензля. Таким чином, покупці “не просто отримують картину – вони отримують ще й невеликий колаж”.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США пес на ім’я Ван Гог провів свою першу виставку картин. Цей собака, так само як і всесвітньовідомий голландський художник, залишився без вуха і навчився малювати. От тільки в чотирилапого митця дуже своєрідна техніка живопису.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі