Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Це вже повстання машин? ШІ від Google запропонував людям їсти каміння

Важливо

Новий інструмент від Google під назвою AI Overviews запропонував додавати “нетоксичний клей” у піцу. А також порадив з’їдати один камінь щодня. Ще більше іронії в цьому , що компанія Alphabet Inc., якій належить Google, від самого початку пояснювала, що ключовою її задачею є розробка ШІ.

Про курйози штучного інтелекту розповідає BBC.

Користувачі критикують нову функцію пошуку від Google з використанням штучного інтелекту за неточні та некоректні відповіді.

Так, один із користувачів шукав спосіб зробити так, щоб сирний шар на піці краще тримався начинки. Серед релевантних відповідей була порада приклеїти сир до піци за допомогою нетоксичного клею.

Також AI Overviews заявив, що геологи рекомендують людям з’їдати по камню на день.

У Google прокоментували, що такі випадки є поодинокими. Просто ШІ базувався у цих відповідях на жартівливих постах у Reddit та сатиричними статтями на гумористичних сайтах.

“Ці приклади не відображають загальний досвід користувачів. Більшість отримує високоякісну інформацію із посиланнями, за якими можна дізнатися більше”, – заявили у компанії.

А різні казуси компанія використовує, щоб покращити роботу алгоритмів, кажуть у Google.

Як повідомляло BitukMedia, новозеландська мережа супермаркетів  Pak ‘n’ Save запустила кулінарний додаток на базі ШІ. Він мав допомогти клієнтам, які потерпають від фінансової кризи, скласти меню із того, що лишилося у холодильнику. Додаток почав пропонувати отруйні сендвічі та картоплю, смажену зі спреєм від комарів.

Тим часом експерти зі штучного інтелекту та професійні грибники закликають аматорів не купувати і не читати книжки про дикорослі гриби, написані нейромережею. ChatGPT заохочує визначити гриб за смаком чи запахом, що може бути смертельним.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі