Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Крихітний кіоск з тако за $5 отримав зірку “Мішлен” (ВІДЕО)

Важливо

Невелике стрітфуд кафе Taquería El Califa de León у Мексиці отримало одну зірку гіда “Мішлен” за свої тако “Гаонера”. Це перший подібний заклад в країні, який удостоївся такої оцінки.

Про це повідомляє Business Insider та CNN.

Заклад більше схожий на кіоск існує вже понад півстоліття і розташовується поряд із торговими рядами в районі Сан-Рафаель у Мехіко. Всередині одночасно можуть поміститися щонайбільше 10 відвідувачів, тож черга переважно збирається зовні. Замовлення видають через отвір у стіні.

У меню лише чотири позиції: біфштекс, чулети (свиняча відбивна), реберця і знамениті тако “Гаонера”. Саме завдяки цій “винятковій” страві кіоск зарекомендував себе як один з найкращих ресторанів Мексики, — йдеться у престижному гіді “Мішлен”.

Платити можна лише готівкою. Ціни тут набагато нижчі, ніж в інших ресторанах, що отримали зірки “Мішлен”: біфштекс коштує 53 песо ($3,17), реберця — 82 песо ($4,90), а ті самі “Гаонера” — 70 песо ($4,19).

Фото – michelin.com

“Тонко нарізане філе яловичини майстерно готується на замовлення, приправляється тільки сіллю і невеликою кількістю лайма <…> У той же час інший кухар готує чудові кукурудзяні коржики”, – сказано в ресторанному путівнику.

За словами шеф-кухаря Taquería El Califa de León, секрет успіху його закладу — у простоті тако та якості м’яса.

Кіоск увійшов до першого путівника “Мішлен” по Мексиці. Як зазначається на сайті гіда, “перша і дуже багатообіцяюча добірка ілюструє те, як країна демонструє свої регіони з їхньою самобутньою культурою та традиціями”.

Минулого тижня представник MICHELIN вручив шеф-кухареві Taquería El Califa de León Артуро Рівере Мартінесу нагороду, зокрема заповітний білий кітель, який той навіть не спромігся одягнути, оскільки був занадто зайнятий смаженням м’яса.

Як розповідало раніше BitukMedia, страви рівня Мішлен можна буде замовити на висоті 25 км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі