Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Котяче нашестя в Антарктиці”: полярники показали дивовижні фото морських котиків

Важливо

Понад 80 морських котиків зібрались неподалік Національного антарктичного наукового центру “Академік Вернадський”. “Котяче нашестя” на острові Галіндез сфотографували полярники Олександр Мацібура та Віталій Камінський.

Про пише Національний антарктичний науковий центр.

“Днями біолог 29-ї УАЕ Світозар Давиденко нарахував на острові Галіндез, де розташований “Академік Вернадський”, велику кількість антарктичних морських котиків – аж 81! В компанії з ними був також один південний морський слон”, – розповідають дослідники.

Багато морських котиків оселились і на сусідніх островах. Наприклад, на острові Уругвай, що теж належить до архіпелагу Аргентинських островів, відпочивало 19 цих тюленів.

Фото – Національний антарктичний науковий центр

Загалом антарктичні морські котики часто скупчуються в районі “Вернадського” восени під час сезонних міграцій (в Антарктиці зараз осінь). А внаслідок глобального потепління вони залишаються на острові довше, ніж раніше.

“На відміну від домашніх котиків, ці тварини – агресивні й зовсім не лагідні. Вони б’ються за свою територію, гарчать на інших самців, можуть погиркати й на полярників. І мають право: вони ж в Антарктиці господарі!” – кажуть українські дослідники.

Ще один цікавий факт, яким поділилися полярники, – морські котики не їдять пінгвінів, а харчуються переважно крилем, рибою та кальмарами. Водночас самі котики стають здобиччю косаток і морських левів.

Колись морських котів вбивали через їхнє цінне хутро, але після підписання Договору про Антарктику 1959 року, вони отримали захист, як і всі інші тварини крижаного континенту.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники показали морського котика, який відпочиває на дерев’яному човні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі