Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Великий провал”: картину Френсіса Бекона продали на аукціоні за 27 млн доларів

Важливо

У Нью-Йорку на аукціоні продали за 27,7 млн доларів картину британського художника Френсіса Бекона “Портрет Джорджа Дайєра, який сидить навпочіпки”. Полотно не виставлялося на торги понад 50 років. Початкова ціна полотна становила 50 млн доларів, але підсумкова сума виявилася майже вдвічі меншою.

Про це повідомляє журнал ARTnews.

Ця картина стала першою в серії десяти портретів Джорджа Дайєра, створених у період з 1966 до 1968 року. Потім витвір мистецтва придбав приватний колекціонер і зберігав його понад пів століття.

Френсіс Бекон, “Портрет Джорджа Дайєра, який сидить навпочіпки”, 1966 рік. Фото – SOTHEBY’S.

Загальна сума продажу аукціонного будинку Sotheby’s склала 267,3 млн. доларів. “Портрет Джорджа Дайєра, що сидить навпочіпки” став найдорожчим лотом на торгах – 27,7 млн доларів. При цьому видання називає продаж роботи за таку суму “великим провалом”, оскільки початкова вартість твору Бекона оцінювалася в 50 млн доларів.

Найбільші аукціонні будинки світу констатують послабленні ринку мистецтва. Продажі Sotheby’s, Christie’s і Phillips впали на 18% порівняно з минулим роком.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Відні (Австрія) знайшли картину австрійського художника Густава Клімта “Портрет фрейліни Лізер”. Полотно вважалось загубленим майже 100 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі