Понеділок, 20 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Самотнього коня врятували від повені із даху будинку в прямому ефірі

Важливо

У Бразилії під час катастрофічної повені забрали із даху будинку коня. Порятунок тварини, яку у соцмережах уже прозвали Карамело (“Карамелька”), транслювали в прямому ефірі.

Про це розповідає The Guardian.

Карамело виявили у в Каноасі, місті в агломерації Порту-Алегрі, яке є одним із тих, що найбільш постраждали від нещодавньої повені. Підняття води спричинили сильні дощі.

Кінь із останніх сил намагався встояти на двох вузьких смугах слизького азбесту. Ветеринари констатують, що стан у нього був виснажений.

Порятунок Карамело транслювався в прямому ефірі по телебаченню. Пожежники та ветеринари піднялися на частково затоплений дах, заспокоїли та знерухомили коня, а потім помістили його на надувний пліт. В операції брали участь чотири надувні човни та чотири допоміжні судна, а також пожежники, військові та волонтери.

106 людей загинули від стихії, 136 досі вважаються зниклими безвісти, а понад 165 тис. були змушені покинути свої будинку – їх врятували на човнах та вертольотах.

Як розповідало BitukMedia, родина Наталії та Ярослава Загроцьких із Тернопільщини виховують 16 дітей, 12 із них мають інвалідність. Також вони підібрали на вулиці віслюка, 15 котів та 13 собак. Тепер врятувало 15-річну кобилу Грозу, яка має досвід реабілітації дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі