Вівторок, 21 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів України

Важливо

В інноваційному парку UNIT.CITY в Києві відбувся Фестиваль української писанки. У межах події понад пів тисячі людей розписали 800 писанок, що є рекордом України.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Фестиваль зібрав майстрів зі всієї України, які провели майстер-класи з писанкарства для молоді. Впродовж п’яти годин 530 учасників виготовили 800 писанок.

Генеральний директор Книги світових рекордів Ганна Крисюк одразу оголосила про встановлення рекорду з наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів України.

Створені писанки передадуть захисникам на фронт за сприяння Міжнародного штабу допомоги українцям.

Під час заходу т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв нагадав, що Україна спільно з Естонією подала номінацію “Писанка: українська традиція і мистецтво оздоблення яєць” для включення до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Він подякував уряду Естонії за підтримку, а також висловив сподівання, що незабаром організація визнає українську писанку спадщиною людства.  

Також під час фестивалю український шеф-кухар Євген Клопотенко провів майстер-клас, де показав, як зібрати великодній кошик.

Як розповідало раніше BitukMedia, майстриня Галина Ковальська з Львівщини створила 10 вишитих писанок заввишки від 0,9 до 1,5 м. Всі роботи жінки були виставлені на центральній площі в Жовкві. Там же був зафіксований рекорд України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі