Вівторок, 21 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Не примха, а вимога воєнного часу”: МЗС України відрекомендувало ШІ-аватар Вікторію (ВІДЕО)

Важливо

МЗС України презентувало ШІ-аватар на імʼя Вікторія Ші. Вона озвучуватиме заяви щодо консульських питань для українців за кордоном. Цифровий аватар МЗС створили на основі учасниці шоу “Холостяк”.

“Моє імʼя символізує нашу головну мету – перемогу України, а прізвище – штучний інтелект, який мене створив”, – каже Вікторія Ші у першому відеозверненні.

Коментарі Вікторії Ші публікуватимуть на всіх офіційних ресурсах МЗС України, а також передаватимуть журналістам.

“Використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування — це насамперед економія часу та ресурсів МЗС. Реальні дипломати зможуть бути більш ефективними та фокусуватися на інших завданнях з надання допомоги громадянам”, — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Міністр також наголосив, що активне використання технологій штучного інтелекту в роботі МЗС — це не примха, а вимога воєнного часу. Адже для того, щоб досягати необхідних для країни результатів, потрібно пришвидшувати всі процеси та бути на крок попереду.

У МЗС кажуть, що передбачили кілька рівнів захисту Вікторї Ші від цифрових підробок. На кожному оригінальному відео буде QR-код з посиланням на текстову версію цього ж коментаря на офіційній сторінці МЗС. У разі відсутності такого QR-коду чи переходу на будь-який інший сайт, відео – підробка.

Консульська представниця Вікторія Ші не є заміною речника МЗС. Після завершення терміну перебування на цій посаді Олега Ніколенка міністерство вже провело конкурс на заміщення вакансії. Його переможець вже визначений і проходить необхідні процедури спецперевірок, повідомляє сайт МЗС .

Щодо цифрового аватару, його створили на основі реальної людини – української співачки й інфлюенсерки. Розалі Номбре погодилася стати прототипом для аватара на основі штучного інтелекту. Вона народилася в Донецьку, її батько із Кот-д’Івуара у Західній Африці. Дівчина була учасницею 11-го сезону шоу “Холостяк”.

Розробку аватара спонсорували партнери, а не держава. Forbes підрахував, що вартість такої інновації могла коштувати від 10 до 15 тис. доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, Національний музей Тараса Шевченка та вебсервіс цифрових аватарів Rаvatar створили в Instagram сторінку Тараса Шевченка. Соціальний проєкт присвячений популяризації багатогранного українського мистецтва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі