Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Притисли каменем: знайдено “могилу зомбі” віком 4200 років

Важливо

Археологи виявили неолітичну “могилу зомбі” у регіоні Саксонія-Анхальт у Німеччині. У могилі тіло дорослого чоловіка віком від 40 до 60 років. На ноги покійному поклали брилу, щоб він не міг повстати з мертвих.

Про це повідомляє Heritage Daily.

4200-річне поховання знайшли неподалік села Оппін під час робіт з розширення лінії електропередачі.

Найнезвичайніша частина поховання – витягнутий камінь завдовжки близько метра і вагою 50 кг. На думку вчених, брилу поклали на ноги покійному, щоб він не зміг повстати з могили.

“Ми знаємо, що навіть у кам’яному столітті люди боялися примар, — каже археологиня Сюзанна Фрідріх, яка очолює дослідницьку групу. — Тоді люди вірили, що мерці іноді намагаються повстати з могил”.

Фото – Arkeonews / Х

Ймовірно, поховання було зроблено представниками Культури дзвоноподібних келихів. Це археологічна культура мідної доби (3000-1800 роками до н.е.), яка була поширена на території Південної й Центральної Європи, а також Великої Британії. Свою назву отримала через характерну форму посудин у вигляді переверненого дзвона.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені відтворили обличчя чоловіка, якого стратили у XVIII столітті у штаті Коннектикут, США. Його стегнові кістки були розташовані навхрест – така позиція вказує на те, що місцеві жителі вважали його вампіром. Більше 200 років по тому технології дозволили побачити, як він міг виглядати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі