Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили прикраси у формі карпатських сирних коників

Важливо

Український бренд Tycho (“Тихо”) випустив підвіски у вигляді традиційних сирних коників – карпатських автентичних фігурок. Прикраси виготовили зі срібла та презентували напередодні православного Великодня.

Про це повідомляє Divoche.Media.

Коники із овечого сиру раніше виготовляли чоловіки-пастухи під час випасання отар на полонинах.

За легендою один пастух готував вечерю, і грудка овечого сиру впала в окріп. Він витягнув її і помітив, що сир став пластичним. Спочатку хлопець спробував зліпити калачика, як символ кохання, що не має ні початку, ні кінця а потім коника. Коли спустився з полонини, то віддав коника коханій. З того часу такі іграшки-ласощі стали традиційними на Гуцульщині, розповідають у бренді.

У Tycho кажуть, що хочуть передати тяглість поколінь. На Гуцульщині сирних коників традиційно кладуть до великоднього кошика.

Фото: Tycho/Instagram

Засновниця бренду Вікторія Михайлюк каже, що надихнулася під час читання дитячої книжки, в якій герої хотіли навчитися готувати такого коника. Жінка згадала поїздку в гори і знайомство із традицією сирних коників.

Бренд пропоную придбати прикраси трьох видів. Названі вони на честь місяців, коли були створені. Це Травень (є великий та маленький розміри) і Червень (в одному розмірі).

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнський бренд LITKOVSKA відкрив інсталяцію із соломи у японській столиці Токіо. Експонати у концепт-сторі Dover Street Market Ginza означають стійкість духу та переродження життя. Ідея інсталяції спирається на українські язичницькі традиції, пояснює авторка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі