П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Це просто катастрофа – людей закликають не приносити в лікарні змій, які їх вкусили

Важливо

Австралійські медики закликають людей, яких укусила змія, не брати нападницю із собою в лікарню. Лікарі все рівно навряд чи зможуть визначити вид рептилії, а змія у погано пристосованому контейнері приносить величезні проблеми, пояснюють вони.

Про це повідомляє UPI.

Один такий потерпілий цього місяця привіз із собою дуже отруйну сітчасту коричневу змію у погано закритому контейнері, розповідає доктор Адам Майкл, директор відділу невідкладної медицини в лікарні Бандаберг у Квінсленді

“Персонал злякався і це серйозно затягнуло час надання невідкладної допомоги”, – каже доктор Майкл.

“Це дуже небезпечно. Бо ніхто в лікарні вид не визначить. А якщо змія опиняється у відділенні невідкладної допомоги, то це величезна катастрофа”, – каже токсиколог доктор Джоф Ісбістер із університету Ньюкасла.

Лікарняний персонал просто не навчений визначати види змій, пояснює він. Чи треба людині протиотрута, покажуть аналізи. А зразки отрут змій уже є в лікарнях.

Медики наголошують, що в разі укусу не треба накладати джгут, промивати рану, вирізати місце укусу, намагатися висмоктати отруту чи зловити змію і привезти її лікарям.

Замість того треба накласти тугу пов’язку, бандаж. Але НЕ турнікет. Циркуляція крові має зберігатися. У потерпілого має бути пульс. На бандажі варто позначити, де саме знаходиться місце укусу, аби лікарі могли дістатися до нього, не знімаючи весь бандаж.

Як повідомляло BitukMedia, міжнародна команда вчених з США, Великої Британії та Індії розробила синтетичне антитіло, яке може врятувати від смертельної отрути аспідових змій, що зустрічаються по всьому світу. Відкриття підштовхує науковців до розробки єдиної універсальної протиотрути, яка могла б захистити людство від усіх отруйних змій. Якщо розробка спрацює, смертей від укусів змій стане значно менше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі