Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові медики виходили дитину, яка народилася з вагою 600 грамів

Важливо

Після 119-ти днів перебування у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі додому виписали Владиславу-Марію. Дитина народилася передчасно й одразу після народження важила 600 грамів.

Про це розповів центр на своїй сторінці у Facebook.

Дівчинка зʼявилась на світ на 26-му тижні вагітності, а тому мала екстремально малу масу тіла і не могла самостійно дихати, через що потребувала особливого медичного догляду.

Спершу немовля госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, де протягом перших 75-ти днів вона перебувала під цілодобовим наглядом лікарів.

Владислава-Марія харчувалась донорським молоком, отримувала допоміжну респіраторну підтримку (режим штучної вентиляції легень), пізніше перебувала на вільному потоці кисню через маску. На 85-й день після народження немовляті виконали лазерну корекцію сітківки обох очей для того, щоб зберегти зір.

Фото – Львівський обласний клінічний перинатальний центр 

І от зараз, після майже 4-х місяців інтенсивного медичного супроводу, дівчинку виписали з медзакладу з вагою 2440 грамів та зростом 42 сантиметри.

“Бажаємо Владиславі-Марії зростати здоровою, сильною та щасливою, щоб майбутнє дарувало лише яскраві та щасливі моменти в мирній рідній Україні”, – написали у Львівському обласному перинатальному центрі.

За здоров’ям дівчинки надалі спостерігатимуть медичні працівники відділення реабілітації передчасно народжених та малих дітей.

Як розповідало раніше BitukMedia, медики Львівського обласного перинатального центра виходили двох дівчаток та хлопчика, які народилися передчасно – на 31 тижні вагітності. Вага кожного малюка була менше 1,5 кг.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі