Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Використали пальмове листя – рибалки врятувалися із безлюдного острова

Важливо

Троє рибалок віком за 40 років застрягли на безлюдному атолі посеред Тихого океану на три доби. Чоловіки здогадалися викласти на пляжі із пальмового листя слово HELP – “Допоможіть”. Так їх знайшли рятувальники. Цікаво, що чотири роки тому на цьому острові відбулася подібна історія.

Про це повідомляє The Guardian.

У вівторок цього тижня екіпаж катера берегової охорони США “Олівер Генрі” врятував рибалок з атола (коралового острова) Пікелот, що є частиною Федеративних Штатів Мікронезії, після того, як їх повідомлення помітили з повітря.

Чоловіків розшукували з того часу, як вони пішли рибалити на католицький Великдень і не повернулися. Рідні забили тривогу.

Рятувальникам рибалки розповіли, що вижили, харчуючись кокосами та п’ючи воду із прісного джерела. Їхнє судно затопило під час негоди.

До речі, атол, на якому рибалки опинилися, є місцем зупинки місцевих рибаків-аборигенів.

Цікавий ще один момент – один із рятувальників, які вирушили на острів, був родичем, троюрідним братом цих рибалок.

Рятувальники кажуть, що якби чоловіки не вигадали викласти сигнал про допомогу, їх би не знайшли. Акваторія, яку патрулювали рятувальники із повітря – 78 тис. кв. морських миль. Це понад 267,5 тис. кв. км. Рятувальну операцію відкладали через негоду.

Пікелот – крихітний острів площею 125 тис. кв.м. Цікаво, що чотири роки тому на ньому уже була рятувальна операція. Теж троє рибалок потрапили на острів після того, як у них закінчилося паливо. Вони змогли додрейфувати на судні до берега. Пізніше виклали із пальмового листя напис SOS.

Як повідомляло BitukMedia, 51-річного австралійця Тіма Шеддока врятували рибалки після трьох місяців дрейфу у Тихому океані. Чоловік та його собака Белла три місяці їли сиру рибу й пили дощову воду після того, як шторм пошкодив їх судно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі