П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Обіцянка Моріарті: колишній вчитель запросив на сонячне затемнення своїх випускників (ВІДЕО)

Важливо

В американському місті Рочестер, штат Нью-Йорк, колишній вчитель Патрік Моріарті зібрав близько сотні своїх випускників, щоб подивитися на сонячне затемнення. Таким чином викладач стримав свою обіцянку, яку дав 1978 року.

Про це пише The Washington Post.

Патрік Моріарті почав викладати природознавство у школі майже 50 років тому. Він роздавав своїм учням робочі матеріали, що демонструють траєкторії майбутніх сонячних затемнень. Аж тут з’ясувалося, що 8 квітня 2024 року в США і конкретно в Рочестері можна буде спостерігати сонячне затемнення. “Гей, обведіть цю дату. Ми подивимося на затемнення разом”, — сказав тоді вчитель своїм учням.

Тоді Патрік Моріарті пообіцяв заздалегідь дати оголошення в газеті і цим підтвердити, що домовленість про Вечірку Затемнення залишається в силі.

2022 року чоловік дотримав обіцянки і нагадав запрошеним про те, що чекає на них у призначений день. От тільки чоловік зробив це доступнішим способом у сучасних реаліях — він зв’язався з ними через соцмережі. Коли десятки випускників відгукнулися на його запрошення, Моріарті розпочав підготовку до заходу: він закупив 130 спеціальних окулярів для спостереження за затемненням, домовився з місцевою піцерією та подбав про частування для справжньої вечірки.

В результаті близько 100 людей приїхали до Моріарті в Рочестер з різних куточків країни – побачитись з колишнім вчителем та побачити повне сонячне затемнення. Деякі випускники взяли із собою дітей. Як справжній учитель, у процесі Патрік розповідав колишнім учням факти про сонячне затемнення.

Фото – Sarah Taddeo/Democrat and Chronicle via USA TODAY Network

“Коли вчителі йдуть в освіту, вони сподіваються, що зможуть стати такими вчителями, які впливатимуть на людей та змінюватимуть їхнє життя. Ця подія лише зміцнила мою впевненість у тому, що я зробив все правильно”, – сказав Патрік Моріарті The Washington Post.

Коли ж всі булу готові роз’їжджатися, вчитель запропонував випускникам зібратися разом знову через 21 рік і подивитися на наступне сонячне затемнення. Почувши це, всі засміялися — так само, як 1978 року.

Нагадаємо, 8 квітня у Північній Америці, а також на деяких островах у Тихому та Атлантичному океанах можна було спостерігати повне сонячне затемнення. Першими його побачили жителі Мексики, а потім понад десяток американських штатів від Техасу до Мена та сходу Канади. Фахівці зазначають, що цього разу свідками явища могли стати близько 31,6 млн людей — це втричі більше, ніж, наприклад, 2017 року.

Раніше BitukMedia розповідало про 62-річну вчительку початкових класів зі Стебника на Львівщині, яка самотужки збирає дрони для передової.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі