Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

74-річний британський нейрохірург долучився до плетіння маскувальних сіток

Важливо

74-річний британський нейрохірург Генрі Марш спробував себе у плетінні маскувальних сіток у сучасному FESTrepublic у Львові. Лікар співпрацює з українськими медиками із 1992 року, є учасником Революції Гідності.

Про це повідомляє Главком.

Доктор Марш опублікував фото, на якому плете маскувальні сітки, у мережі Х.

“Це я на Festrepublic у Львові, допомагаю робити маскувальну сітку – мій маленький внесок у військові зусилля. Слава Україні!” – написав медик.

3 квітня він побував із лекцією для понад 600 студентів-медиків у Києві.

“У Києві зараз тихо, але вночі трохи важко не прислухатися до сирен повітряної тривоги та вибухів, намагаючись заснути”, – написав він тоді.

Також Марш надає безоплатні консультації у нейрохірургічному відділені Дитячої клінічної лікарні у Львові. Є першим, хто зробив операцію з невралгії трійчастого нерва в Україні.

В Україні Марш буває починаючи із 1992 року. Під час Революції Гідності лікар був на Майдані.

“Усі, кого я знаю в Україні, втратили чоловіків, синів чи друзів, і цьому не видно кінця. Але я не думаю, що хтось із моїх знайомих бачить сенс у переговорах з росіянами. Вони залишаються цілковито рішучими”, – написав він про повномасштабну війну із росією в одному зі своїх постів лікар.

Як повідомляло BitukMedia, 87-річний незрячий Микола Кольчиба із Кривого Рогу плете основи для маскувальних сіток та передає їх волонтерам. За два роки він уже виготовив їх понад 70.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі