П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Від реанімації до реабілітації: Київський зоопарк опікується врятованими плямистими оленями

Важливо

У Київському зоопарку проходять реабілітацію 8 плямистих оленів. Минулого тижня поліція врятувала тварин від нелегального продажу. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Про це розповіли працівники зоопарку в соцмережах.

Нині олені оговтуються від фізичних і психічних травм. Вони вже почали добре харчуватися.

“Раді повідомити, що група плямистих оленів, врятованих минулого тижня, пройшла реанімаційну стадію і у повному складі перейшла до лікувально-реабілітаційного етапу. Наразі тварини оселись у великому природному вольєрі на копитному ряді Київзоо”, – кажуть доглядачі.

Спочатку травмовані олені повністю відмовлялися від їжі та води. Але завдяки старанням зоологів і ветеринарів, звірі знову мають апетит і жагу до життя. Раціон оленів нині складається з сіна та гілкового корму, який вони закусують яблучками та морквою. За день кожен олень з’їдає до 10 кілограмів таких кормів і випиває 5-6 літрів свіжої води.

Врятовані тварини живуть на відкритій території з кущами й деревами, поруч із доброзичливими сусідами – оленями благородними. Для тварин тут облаштовані навіси, спеціальні схованки для усамітнення й релаксу.

Фото – Київський зоологічний парк загальнодержавного значення

Після первинного відновлення вони будуть проходити реабілітацію у заповіднику. “Робимо все можливе для порятунку бідолах, скривджених торговцями “живим товаром”. Це довгий і складний процес, тривалістю від декількох місяців до декількох років. Тож, побачивши групу нових мешканців у Київзоо, зберігайте спокій та не полохайте тварин. Просто подумки побажайте цим прекрасним створінням швидкого одужання!” – закликали працівники зоопарку.

Як розповідало раніше BitukMedia, y британському Королівському товаристві захисту тварин від жорстокого поводження повідомили про порятунок оленя виду мунтжак індійський, який заплутався у сітці від футбольних воріт. Вона була ненатягнута, і тварина потрапила у пастку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі