П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пташка вільна, хоч і не літає – страус був у бігах чотири місяці

Важливо

Cтраус нанду із кличкою Кріс утік із вольєра, переплив річку та чотири місяці борознив простори Британії. Зрештою його спіймали та доправили на ферму у містечку Дісс у графстві Норфолк. У неволю його повернула туга за подругою, припускає власник.

Про це повідомляє ВВС.

Кріс зміг вирватися із ферми у листопаді та пережити британську зиму. За чотири місяці його бачили у різних місцинах сусіднього графства Саффолк на відстані близько 40 км від дому.

Однак птаха спіймали на відстані приблизно 1,6 км від ферми. Власник Стівен Аллейн припускає, що птах повернувся, бо сумував за своєю подругою ДіРеєю.

Нанду виростають до 1,7 м у висоту та можуть розвивати швидкість до 65 км/год. Тож упіймати такого птаха непросто. Також власник попереджав тих, хто наважиться ловити птаха, не наближатися до нього надто близько, бо він може сильно битися ногами.

Зрештою Кріса вдалося загнати у вигул для худоби.

“Я привіз його на своєму мінівені, і як тільки випустив, ДіРея підбігла до нього і вони весь час ходять разом. Тож все закінчилося добре”, – каже Стівен.

Хоч і додає – страус добре повеселився, у деяких місцях він побував навіть двічі. І люди, які бачили Кріса, казали, що схоже, що він дійсно насолоджується життям.

“Мені трохи шкода його”, – каже Стівен.

Як повідомляло BitukMedia, самець страуса із кличкою Тадорі утік із південнокорейського зоопарку Bug City (“Місто жуків”) у Соннамі та влаштував пригоди водіям у годину пік. Зрештою птаха змогли загнати у куток на автостоянці. Власник каже, що птах дуже стресував через померлу подругу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі