Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

3000 км до дому: зниклий собака знайшовся через дев’ять місяців

Важливо

В американському штаті Мічиган знайшли собаку з Каліфорнії. Тварина зникла ще влітку. Як вона опинилася за понад 3200 км від дому, ніхто не знає. Але господарі щасливі її поверненню.

Про це розповідає Associated Press.

Зникла домашня улюблениця возз’єдналася зі своїми господарями майже через дев’ять місяців. Про це у своїх соцмережах розповів притулок “Гросе-Пойнт”.

Собака жіночої статі на ім’я Мішка (Mishka) мешкала у місті Сан-Дієго, що у Каліфорнії. У липні її господар Мехрад Хоуман взяв улюбленицю із собою на роботу в автогараж. Однак тварина раптово зникла звідти.

“Я розклеїла понад тисячу листівок. У мене також завжди було приклеєне оголошення на задньому лобовому склі машини. Я носила її повідець щоразу, коли шукала”, – розповіла Елізабет, дружина Мехрада.

Майже дев’ять місяців потому невідомий чоловік знайшов безпритульного тер’єра в передмісті Детройта. Він підібрав його і відніс до притулку “Гросе-Пойнт”. Там у тварини виявили імплант ідентифікаційного чіпа, завдяки якому вдалося зв’язатися з власником.

Фото – The Grosse Pointe Animal Adoption Society/ Facebook

Родину сповістили, що їхню улюбленицю знайшли, коли вона прямувала до Міннесоти. Мехрад приземлився у штаті, а потім 10 годин їхав до Мічигану, щоб зустрітися з Мішкою.

Фото – скрін CNN

Ветеринарка Ненсі Піллсбері оглянула тварину, зробила їй укол від сказу і відпустила додому. “Вона була чиста, вгодована. Хто б її не взяв, він добре про неї піклувався. Як вона сюди потрапила, знає лише сама Мішка”, – сказала лікарка.

За словами зоозахисників, найімовірніше, собаку викрали, а потім комусь продали. “Це була неймовірна подорож”, – підсумувала Елізабет Хоуман.

Відео зустрічі Мішкі з дружиною та донькою Хоумана зворушило тих, хто допомагав знайти собаку. “Повернення додому! Ми зробили це, повернули нашу дівчинку!” – йдеться у пості.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Колумбії суд вперше визнав тварину членом сім’ї. Після розлучення чоловікові дозволили бачитися із собакою, яка дісталась екс-дружині. Судді дійшли висновку, що в юридичному сенсі собака вважається його “донькою”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі