Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Досі зберігає листа від королеви – як живе українка, що листувалася із Єлизаветою ІІ

Важливо

У 12 років Дар’я Семенюк із Кропивницького написала листа британській королеві Єлизаветі ІІ. Тоді отримала із Букінгемьского палацу відповідь. Зараз жінці 21, вона навчається на філолога, але того листа зберігає і досі.

Про це розповідає Суспільне.

Дар’я зараз навчається на філологічному факультеті Центральноукраїнського Державного університету імені Володимира Винниченка. Зараз на четвертому курсі. Цього року проходила практику у 5 класі наукового ліцею у Києві.

Дар’я розповідає, що зі своїми учнями вона поділилася історією про те, як писала листа королеві Єлизаветі ІІ та про те, як мама ледь не викинула його у смітник. Тож довелося вмовляти усю сім’ю. Сталося це у 2015-му.

Лист до Єлизавети ІІ Дар’я написала англійською. Розповіла, що цікавиться англійською культурою та має собаку англійської породи.

“Я відправила фото зі своєю собакою, намалювала гарний малюнок з собакою породи коргі, які мала королева, та сплела жовто-блакитний браслет. “Щоб я заспокоїлась, мама сказала навіть моїй сестрі викинути цей лист у смітник, а мене запевнити, що вона його надіслала королеві. Однак врешті сестра пішла на пошту, щоб відправити бандероль. Коли сказала, що вона адресується Єлизаветі II, працівники були здивовані”, – пригадує Дар’я.

Дівчині тоді відповіла фрейліна королеви. Вона розповіла, що королева дивилась фотографію та малюнок та навіть приміряла браслет. Також був буклет із інформацією про коргі королеви та коней – тварин, яких вона теж любила.

Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років у сімейному колі в замку Балморал на півночі Шотландії. Листування із нею зробило свого часу Дар’ю знаменитістю.

“Я досі зберігаю її відповідь. Я писала листа англійською мовою, я нею вільно спілкуюсь. Адже вчила її з першого класу школи, з репетиторами та освоювала сама в інтернеті”, – каже дівчинка.

Як повідомляло BitukMedia, команда дешифрувальників-аматорів випадково знайшла у Національній бібліотеці Франції стіс старовинних зашифрованих текстів. Десятки років ніхто не підозрював, що рукописи з архівів — це секретні листи опальної шотландської королеви Марії Стюарт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі