Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Леви, врятовані із контактного зоопарку на Київщині, повернулися до Африки

Важливо

Леви Джаміль і Цар, яких ще дитинчатами врятували зоозахисники у 2021-му, повернулися до Африки. Левенят знайшли у контактному зоопарку у Ясногородці на Київщині.

Про це розповідає зоозахисна організація UAnimals у Facebook.

Через неналежні умови утримання та погане харчування у у маленьких Джаміля та Царя виник рахіт і розвинувся стан стресу. Крім того, в тварин були множинні травми.

Цар був найслабшим, мав два переломи. У Джаміля були множинні розтягнення зв’язок і сухожиль — через постійний біль у суглобах він не міг ходити”, – розповіли в UAnimals.

Волонтери тримали тварин у своєму центрі. Після початку повномасштабного вторгнення левів вивезли до Бельгії де лікували.

Із 10 березня цього року Джаміль та Цар живуть у заповіднику Shamwari Private Game Reserve у Південній Африці. Тварини подолали до нового дому 12 км.

Зараз Джаміль вивчає нове помешкання. У заповіднику йому найбільше подобається ходити крізь кущі.

Фото: UAnimals

“Ми будемо дуже піклуватися про цих левів, оскільки вони продовжуватимуть адаптуватися до свого нового життя тут, у Південній Африці”, каже менеджер міжнародної благодійної зоозахисної організації Born Free Foundation.

Як повідомляло BitukMedia, притулок завдяки волонтерам із організації Help Animals Of Ukraine знайшла левиця Ванда. Її ще левеням у вересні минулого року викупили у недобросовісних господарів та доглядали українські військові. Тепер передали зооволонтерам.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі