Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ім’я їй Гертруда – жінка виростила кущ картоплі висотою 3,5 м (ВІДЕО)

Важливо

Американка із селища Небо у Північній Кароліні Сесілія Сміт виростила кущ картоплі висотою 342,9 см. Каже, сподівалася так проростити саджанці троянди і отримати трояндовий кущ. Тепер Гертруда – так назвала господиня свою “вихованицю” – офіційно визнана найвищим у світі картопляним кущем.

Про це повідомляє ABC News 13.

Рекордну рослину Сесилія виростила влітку минулого року. Назвала її Гертруда.

Курйозною була ідея Сесілії. Вона побачила в інтернеті відео-пранк про те, що на кущі картоплі можна виростити троянду. Сесілія не зрозуміла, що це фейк, попросила у мами одну квітку із букета до Дня святого Валентина – і заходилася експериментувати.

Вона дотримувалася інструкцій із відео: вирізала отвір у картоплині, полила кінець стебла троянди медом, а потім встромила його в картоплю та закопала у відро із ґрунтом для квітів.

Садівники підтвредили BitukMedia, що трояндові кущі так дійсно розводять, отримуючи саджанці.

Пізніше вона розрила землю і перевірила, як ідуть справи. Троянда згнила, а на картоплі набубнявіли “бруньки”. Чоловік Сесілії, досвідчений садівник, пояснив їй, що то просто картопля проросла. Однак жінка вирішила подивитися, що буде далі.

Книга рекордів Гіннеса зв’язалася із жінкою, виміряла рослину і офіційно визнала Гертруду найвищим картоплянем кущем.

Влітку жінка сміялася, що стала професіоналом у вирощуванні картоплі. А до своєї вихованиці прив’язалася так сильно, що плакатиме, коли вона зів’яне.

Як розповідало BitukMedia, канадієць Генрі Д’Анджела із міста Торольд провінції Онтаріо звернувся до Книги рекордів Гіннеса. Каже, виростив кабачок цукіні довжиною близько 2,6 м – овоч є найдовшим у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі