Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська важкоатлетка втретє стала абсолютною чемпіонкою Європи (ВІДЕО)

Важливо

22-річна українська важкоатлетка із Харкова Каміла Конотоп втретє стала абсолютною “золотою” призеркою Європи. Свою “срібну” конкурентку спортсменка випередила аж на 15 кг.

Про це повідомляють Факти.

Чемпіонат Європи відбувався у столиці Болгарії місті Софії. Каміла взяла золоту медаль у всіх трьох номінаціях:

у ривку (105 кг),
у поштовху (125 кг),
у сумі двоборства (230 кг).

Каміла на 15 кг випередила срібну призерку Дору Чакунте з Франції (98 + 117 = 215 кг). Відрив Дори від “бронзи” склав лише 1 кг. Власниця третього місця Сара Ретулайнен із Фінляндії підняла 214 кг (95 + 119кг).

“Каміла — справжній боєць, українка, яка демонструє неймовірну силу волі. Чотири роки поспіль вона виборює по три нагороди на Чемпіонаті Європи й гучно заявляє про Україну на весь світ. Наші спортсмени демонструють незламний дух українського народу”, – сказав президент Федерації тяжкої атлетики України Олександр Герега.

Це вже третій зірковий виступ Каміли на міжнародних змаганнях, яка має звання майстрині спорту України міжнародного класу та чемпіонки Європи 2021 року. 17 квітня 2023 року виступила на чемпіонаті Європи у Єревані, де у ваговій категорії до 59 кг виграла три золоті медалі, а також встановила три рекорди Європи.

Як розповідало BitukMedia, 16-річний спортсмен з Житомирщини Ярослав Лавренюк виборов срібну медаль на змаганнях зі скелетону на Юнацьких Олімпійських іграх у Південній Кореї. Це перша в історії України медаль із цього виду спорту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі