П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Науковці розкрили древній “пікантний” секрет поцілунків

Важливо

Поцілунки між закоханими відомі із часів Месопотамії та древнього Єгипту. Їх описи міститься на пам’ятках, яким близько 4,5 тис. років. Однак закохані цілувалися не так, як це роблять зараз, кажуть археологи.

Про це розповідає New York Post.

Подружжя данських істориків Троельс Панк Арбелль та Софі Лунд Расмуссен кажуть, що перші відомі згадки про поцілунки саме серед закоханих містяться у згадках Месопотамії та Єгипту і датуються 2,5 тис. років до н.е.

Наприклад, так званий Циліндр Бартона – глиняна пам’ятка, на який записаний шумерський міф про створення світу.

Там описані поцілунки, але є одна цікава деталь – персонажі епосу цілуються лише після того, як займалися кохання, а не перед тим.

“Це було таке собі завершення всього”, каже науковець Ґонзало Рубіо.

Раніше вважали, що першим описом романтичних поцілунків є ведичний манускрипт із Індії, який датують 1,5 тис. р. до н.е.

Науковці мають припущення, що саме завоювання Олександром Македонським Межиріччя призвело до поширення вірусу герпеса у західному світі – якраз через те, що його військові перейняли звучку цілуватися в губи.

Однак, стверджеє Расмуссен, у губи цілуються навіть шимпанзе. Тож така традиція могла бути у різних людських культурах, не лише у Межиріччі.

“Уся справа в тому, щоб знайти найсильнішого, найздоровішого партнера, щоб народити найсильнішого, найздоровішого потомства. Тож ви несвідомо оцінюєте придатність людини за допомогою хімічних сигналів, таких як неприємний запах з рота. Він свідчить про погані зуби, а отже – погані гени”, – каже науковиця.

Як розповідало BitukMedia, у Китаї чоловік пристрасно поцілував кохану та оглух на одне вухо. Він цілувався з дівчиною 10 хвилин. В нього лопнула барабанна перетинка, констатували медики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі