П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Вихователька сказала: не будь оболтусом” – боєць ЗСУ в’яже гачком теплі речі (ВІДЕО)

Важливо

Колишній вихованець дитбудинків Ігор Кузьмінов з Ківшарівки, Харківської області став до лав ЗСУ у 2022-му. Під час бойових дій та після демобілізації йому стало у пригоді уміння в’язати гачком та шити. Цього він навчився у своєї виховательки.

Історію чоловіка розповідає Суспільне.

До лав Збройних сил Ігор вступив, оскільки за Україну воюють багато його друзів із дитбудинку. Потрапив до війська якраз під час боїв за Ізюм.

Під час служби у ЗСУ Ігор шив бронежилети, підсумки та навіть скиди для дронів. В’язав також теплі речі для дітей своїх побратимів. Каже, доводилось в’язати і в частині, і навіть в бліндажі. Тепер отримав поранення, то часу на рукоділля має більше.

“Просять по-дружньому: братан, у мене дитина, там, дружина і їй, там, дуже сильно подобається, можеш що небудь зробити, чисто від себе? Отак ми і робили”, – розповідає Ігор.

Каже, що у свої вироби вкладає серце.

“Серце, своє серце в першу чергу. Тому що, якщо зробити абияк — воно порветься, та і мені буде некомфортно, якщо зроблю абияк”, – каже вояк.

Розповідає, може за добу зв’язати цілий плед.

Ігор пригадує, що навчився цьому в одному із дитбудинків від виховательки. А потім, коли хлопців почали навчати “чоловічим” професіям, роботі за станками, то все рівно знаходив час на рукоділля.

“Була в мене така вихователька Карпенко Тамара Вікторівна, вона каже: Не будь оболтусом, чогось в цьому житті навчись. І ось, я почав в’язати. Навчився я дуже давно, а почав буквально рік тому”, – розповідає чоловік.

Зараз Ігор мріє створити свою майстерню, працювати там і проводити виставку своїх робіт.

Як повідомляло BitukMedia, майстриня із Жовківської громади на Львівщині Галина Ковальська оздобила вишивкою 150 ялинкових кульок. Це національний рекорд. Прикраси повісили на головну ялинку ОТГ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі