Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дріб’язкова помилка – чоловік 8 років будував Ейфелеву вежу із сірників, але світовий рекорд не визнали

Важливо

47-річний француз Рішар Плод вісім років будував модель Ейфелевої вежі із сірників. Конструкція вийшла дійсно найвищою у світі, але у Книзі рекордів Гіннеса на неї навіть не глянули. Вся справа у тому, що використані сірники не відповідають правилам рекорду.

Про це повідомляє SkyNews.

Башта Рішара виконана із 706 900 сірників. І хоч чоловік витратив на їх склейку 4,2 тис. годин, практично усі вони неналежної якості.

Сірники мають бути звичайні магазинні, із голівкою, яка загорається. А також їх не можна ламати, згинати чи деформувати іншим чином. Так заявили у Книзі рекордів Гіннеса.

Заявку чоловік подав до Книги рекордів 27 грудня минулого року – і одразу ж отримав відмову.

Рішар каже, що таке рішення стало для нього величезним розчаруванням. Адже його конструкція – 7 м і 19 см у висоту, що на цілих півметри вище від моделі попередника.

Рішар пояснив французьким ЗМІ, що спочатку використовував правильні сірники. Але він втомився постійно зчищати їх голівку, тож замовив у головного французького виробника заготовки під сірники у ящиках по 15 кг.

Зрештою, Рішар все рівно презентував своє творіння натовпу із 4 тис. глядачів і тепер шукає спосіб виставити вежу на Олімпійських іграх у Парижі цього літа. Однак організатори кажуть – не мають достатньо високого павільйона, який би її вмістив.

У Книзі рекордів Гіннеса визнають – можливо, трохи погарячкували.

“Ми ставимося до умов дуже прискіпливо, аби правила гри були однаковими для усіх. Але тут, схожи, ми тут трохи рубнули з плеча. Ми переглянемо правила для подібних рекордів, і подивимося, що можна зробити”, каже представник Книги рекордів Марк Мак-Кінлі.

Як повідомляло BitukMedia, бразильські ютубери Ібере Теноріо та Марі Фульфаро створили найвищу у світі конструкцію із паличок для морозива. Вона сягає 23,81 м. Кажуть, усе для популяризації науки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі