Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Білий ведмідь дрімає на айсбергу: обрали переможця премії Wildlife Photographer of the Year

Важливо

Знімок сплячого білого ведмедя на крижині біля Шпіцбергена став переможцем Конкурсу фотографій дикої природи в категорії People’s Choice Award. За словами організаторів, у конкурсі проголосували понад 75 тис. людей, це рекордна кількість.

Про це пише CNN.

Вражаючий знімок британського фотографа-аматора Німи Саріхані “Крижана постіль” (Ice Bed), зроблений поблизу норвезького архіпелагу Шпіцберген, є яскравим візуальним нагадуванням про те, як швидко тануть льодовики через підвищення температури, зазначає EuroNews.

Переможець підкреслив: “Для мене велика честь отримати цього року нагороду на WPY, найпрестижнішому конкурсі фотографії дикої природи. Ця фотографія викликала сильні емоції в багатьох, хто її побачив. Незважаючи на те, що зміна клімату — це найбільша проблема, з якою ми стикаємося, я сподіваюся, що ця світлина також дає надію: є ще час виправити те, що ми накоїли”.

Wildlife Photographer of the Year — один із найстаріших і найпрестижніших у світі конкурсів фотографій природи та диких тварин. Його розробкою та проведенням займається лондонський Музей природної історії.

На премію Wildlife Photographer of the Year претендували 25 визначних знімків. Ще чотири фіналісти, які здобули високу оцінку, також справили враження на любителів дикої природи. Серед них “Щаслива черепаха” Цахи Фінкельштейна – життєрадісна черепаха з Балканського ставка, яка весело спілкується з бабкою.

Tzahi Finkelstein ‘The Happy Turtle’ / Wildlife Photographer of the Year

На знімку Даніеля Денцеску “Ропіт шпака” зафіксовано дивовижний момент, коли шпаки розлітаються у формі птаха.

Daniel DencescuStarling Murmuration” / Wildlife Photographer of the Year

На фотографії Марка Бойда “Спільне виховання” дві левиці упадають коло одного з п’яти дитинчат прайду в кенійському заповіднику Масаї-Мара.

Mark BoydShared Parenting” / Wildlife Photographer of the Year

На світлині Аудуна Рікардсена “Медузи під Авророю” зображено дві місячні медузи, освітлені мерехтливим північним сяйвом у Норвегії.

Audun RikardsenAurora Jellies” / Wildlife Photographer of the Year

Міжнародна суддівська колегія та Музей природної історії в Лондоні, де проходить спільна виставка, обирали знімки майже з 50 тис. поданих.

Усі п’ять найкращих зображень будуть виставлені в Музеї природознавства в Лондоні до 30 червня

Як розповідало раніше BitukMedia, найвидатніші знімки переможців щорічного конкурсу “Фотограф полярного сяйва 2023 року” показала компанія Capture the Atlas. Йдеться про 25 найкращих світлин цього яскравого природного явища, зроблених по всьому світу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі