П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Родина із Херсонщини рік шукала кішку після обстрілу (ВІДЕО)

Важливо

Мешканка селища Антонівка на Херсонщині Катерина Кікоть разом із чоловіком та трьома собаками покинула житло після чергового російського обстрілу. Кішку Кісюньку, яка втекла під звуки вибухів, родина шукала цілий рік – і знайшла.

Про це розповідає Суспільне.

18 листопада 2022 року у будинок родини Катерини Кікоть в Антонівці поцілив російський снаряд. Родина вимушена була переїхати до іншого примішення. Собак вдялося взяти із собою, а Кісюнька втекла.

Катерина розповідає, що кішка прийшла до них у двір сама – сім років тому. Довго не могли вигадати ім’я, а потім так і назвали – Кісюнька. Тож те, що улюблениця загубилася, засмутило родину.

“Я дивилася фотографії у волонтерів, які годували в Антонівці тварин та шукала на фотографіях нашу Кісюньку, але понад рік на фото її не було. Після підриву російською армією Каховської ГЕС, кілька днів не було обстрілів, тому я вирішила поїхати додому та пошукати її, але не знайшла. Я питала сусідів, які залишались у селищі, але кішку ніхто не бачив”, – пригадує жінка.

Нещодавно вона побачила фото улюблениці у одної із волонтерок, яка досі лишається в Антонівці та доглядає за безпритульними тваринами.

“Наступного ранку я приїхала її забирати й вона відразу мене впізнала, тому сумнівів, що це наша кішка, не було. Ще у неї ще є особливість — колись давно Кісюньку покусали чужі собаки й залишилась шишка, на місці де розташоване ребро. Коли ми кішечку забрали, наші собаки її одразу впізнали”, — пригадує Катерина.

Перші три дні після повернення додому Кісюнька лише їла та спала. Однак характер у неї бойовий, тож не дивно, що вижила самостійно цілий рік. За мирного життя вона приходила додому лише наніч, а цілими днями ловила у дворі горобців та мишей. Ці мисливські уміння і дали їй можливість вижити й пережити навіть Каховську катастрофу, адже після неї було багато мишей.

“Кісюнька — бойова кішка, яка гуляє сама по собі, її не можна особливо попестити, але вона так раділа нам, що давала себе і на руки взяти, і погладити”, — розповідає господиня.

Фото: Суспільне

Однак поки кішці доводиться звикати до повідка – господарі не відпускають гуляти її саму, бояться, що знову загубиться.

Як повідомляло BitukMedia, левиця Василина, яку евакуювали з Київщини до притулку для тварин у Нідерландах, знайшла собі пару. Її обранцем став лев з Чорногорії на ім’я Нікола. Молоді хижаки адаптувались один до одного і, схоже, закохались.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі