Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не слон, але вона старалася – змія проковтнула важливу деталь авто

Важливо

Американські ветеринари із штату Меріленд провели операцію щурячому полозу. Змія випадково проковтнула навершя ручки коробки передач.

Про це повідомляє UPI.

Ветеринари із центру допомоги диким тваринам The Second Chance  міста Ґейтерсбург кажуть, що змію із невідомим стороннім предметом у животі принесли перехожі. Полози часто ковтають м’ячики для гольфу чи муляжі яєць, сприймаючи їх за справжні пташинні яйця, розповідають лікарі.

Але цього разу сторонній предмет пробув у шлунку пацієнта на стільки довго, що прорвав шкіру і його стало видно назовні.

Коли під час операції живіт полоза розрізали, то лікарі були здивовані – всередині знайшли кругле навершя ручки коробки передач.

Зараз змія повністю одужала, її відпустять у дику природу навесні.

Щурячі полози є родичами вужів. Виростають до довжини  1,2 – 2,6 м. Живуть зазвичай у широколистих лісах, ярах та каньйонах.

Як розповідало BitukMedia, ветеринари Національного парку “Еверглейдс” у США провели розтин спійманої змії завдовжки близько 5,5 метра. А всередині знайшли іншого хижака — 1,5-метрового алігатора. За словами вчених, такий тяжкий обід для бірманського пітона — незвичайне явище. Відео, на якому крокодила дістають зі змії, вражає.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі