Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчитель-захисник закинув “триочковий” рукою з біонічним протезом

Важливо

Вчитель фізичної культури, який втратив руку на фронті, через 5 місяців після реабілітації зміг закинути баскетбольний м’яч у кошик. У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ захиснику встановили біонічну кінцівку.

Про це розповіли у реабілітаційному центрі “Незламні”.

32-річний Валентин Анохін із села на Рівненщині, де до повномасштабного вторгнення працював вчителем фізичної культури. Навесні 2022 року педагога мобілізували. А влітку 2023-го на Куп‘янсько-Лиманському напрямку Валентин зазнав важкого поранення – за три метри від нього розірвався танковий снаряд. “Фізрук” дивом вижив, але втратив ліву руку.

“Після час лікування та відновлення у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вчитель-захисник найбільше переймався тим, чи зможе знову навчати дітей гри у баскетбол та закидати триочкові. Аби і далі вправлятися з м’ячем звичайного протеза недостатньо, потрібен високотехнологічний. Тож наша мультидисциплінарна команда ухвалила рішення встановити вчителеві біонічну кінцівку”, – йдеться у повідомленні UNBROKEN Ukraine.

Фото – UNBROKEN Ukraine

“Я дуже чекав на свою штучну руку. Після поранення я вже звик справлятися багато з чим і однією рукою. Але коли одягнув протез, то відчув, як полегшилася щоденна рутина. Тепер я можу робити все вдвічі швидше”, – розповів захисник. 

Біонічна рука повернула Валентинові здатність грати у баскетбол – він зміг закинути “триочковий”. 

Фото – UNBROKEN Ukraine

А от чи зможе захисник повернутися до вчителювання, чи залишиться на військовій службі – наразі невідомо. Це рішення ухвалюватиме військово-лікарська комісія. 

Як розповідало раніше BitukMedia, в Україні стартував благодійний фотопроєкт “Лють”, в якому взяли участь 12 легендарних військових, зокрема, захисники “Азовсталі” з позивними “Тавр”, “Фрост”, “Хасан”, знаменитий льотчик Karaya та інші. Фото бійців розмістили у календарі, де кожен з них символізуватиме наступні 12 місяців стійкості та хоробрості 2024-го.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі