Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Випередити Фіделя Кастро: чеський депутат виступав з трибуни 11 годин (відео)

Важливо

У Чехії Томіо Окамура, лідер опозиційної партії “Свобода і пряма демократія”, встановив світовий рекорд з тривалості публічного виступу. Промова політика у парламенті тривала без перерви майже 11 годин. Таким чином Окамура побив рекорд кубинського лідера Фіделя Кастро.

Про це повідомляє “Главком” з посиланням на чеське видання Idnes.

Депутат японського походження протягом 10 годин 44 хвилин говорив на тему можливого запровадження голосування на виборах поштою для громадян Чехії, які перебувають за кордоном. Таким чином, зазначає Idnes, опозиція перешкоджає змінам, які уряд Петра Фіали хоче внести у виборче законодавство.

Через чотири години після початку своєї промови політик попросив у голови дозволу зняти піджак, а ще за дві години – принести йому напої.

“Можна я зніму піджак? Я хотів би зробити собі трохи зручніше. Хіба це  суперечить правилам процедури?”, – запитав Окамура головуючого у залі спікера Яна Скопечека. “Дрес-код не прописаний, це суто на ваш розсуд, що ви вважаєте доречним, а що ні”, – відповів віце-спікер палати.

Окамура дотримується позиції євроскептицизму, виступаючи з різкою критикою міграційної політики ЄС. Десь за шість годин чоловік взявся тлумачити любов Ісуса до ближнього. Він зазначив, що готовий говорити довго. “Ще до дев’ятої вечора, якщо не буде фізичної потреби вийти”,– анонсував з трибуни Томіо Окамура.

При цьому, за інформацією чеського видання, Окамура застеріг, аби ніхто не намагався його перервати. Ба більше, заздалегідь попередив колег-парламентарів, що має намір побити свій власний рекорд тривалості виступу – 7 годин та 7 хвилин. 

А зрештою перевершив самого кубинського лідера Фіделя Кастро. Останній у лютому 1998 року виголошував промову 7 годин і 15 хвилин.

Як пише видання Idnes, політик показав, якими символами замовляє їжу та напої біля трибуни. Однак невдовзі поскаржився, що спілкування з колегами поки не дуже добре працює. Демонструючи символ який означав “принести кави” йому завжди приносили воду. “Нам ще потрібно потренуватися”, – заявив лідер опозиційної партії.

Пишуть, що чеський опозиціонер був готовий виступати і далі, але цього не дозволив регламент. 

Як розповідало раніше BitukMedia, в Іспанії до регіональної асамблеї Валенсії вперше обрали депутатку з синдромом Дауна. Мар Гальсеран стала першою людиною з генетичним розладом, яка увійшла до європейського регіонального або національного парламенту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі