Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові пересадили серце чоловікові, в якого за тиждень було два інфаркти

Важливо

Львівські кардіохірурги пересадили серце 42-річному чоловіку, який за тиждень переніс два інфаркти. Медики називають порятунок українця дивовижним: оскільки донорське серце з’явилося в момент, коли з’ясувалося, що надія на життя є тільки з трансплантацію.

Про це повідомило Перше медичне об’єднання Львова.

Пацієнт – 42-річний львів’янин Олександр Малешенков. Два місяці тому чоловіку раптово стало зле, а через тиждень ситуація повторилася. Лікарі діагностували гострий інфаркт міокарда.

“Він переніс два інфаркти з різницею в тиждень. Після другого його серце ледь билося в грудях і будь-якої миті ризикувало спинитися. Повернуло до життя чоловіка донорське серце, яке пересадили кардіохірурги Лікарні Святого Пантелеймона під керівництвом Романа Домашича. І це, без перебільшення, дивовижна історія порятунку”, – йдеться в повідомленні.

Через те, що більша частина серця Олександра була уражена інфарктом, він потребував важкої медикаментозної підтримки. Поза лікарнею чоловік не мав шансів на життя. Саме в той момент в лікарні з’явився донор, родина якого дала згоду на вилучення органів. І це серце підійшло Олександр Малешенкову.

Трансплантація тривала п’ять годин. “Я, коли розплющив очі й зробив перший вдих, не повірив, бо останні дні перед пересадкою задихався”, – розповів Олександр.

Пацієнта вже виписали. Чоловік повернувся додому на 12 добу після операції. Його мрія – побачити дітей і прогулятися рідним Львовом – нарешті стає реальністю.

“Світла пам’ять донору і безмежна вдячність його родині – завдяки їхньому рішенню тієї ночі було врятовано декілька життів, зокрема, й Олександра”, – йдеться в повідомленні Першого медоб’єднання Львова.

Як розповідало раніше BitukMedia, львівські хірурги видалили жінці 19-річну пухлину, яка проросла у хребет.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі