Понеділок, 20 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Діти Перемоги – під час масованої російської повітряної атаки народилися дівчинка та хлопчик

Важливо

У ніч на 2 січня росія завдала по Україні удару 99 різними віськовими засобами – ракетами різних типів та безпілотниками. Під час нападу у Києві та у Боярці під Києвом в укриттях народилося двоє дітей.

Про це повідомляє голова Київської ОВА Руслан Кравченко та UNICEF Україна у Facebook.

За словами Головкома ЗСУ генерала Валерія Залужного, українським ППО вдалося збити 10 із 10 аеробалістичних ракет “Кинджал”, 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та три з трьох крилатих ракет “Калібр”. Перед тим росіяни запустили  35 “Шахедів”. Загалом же у небі було 99 ворожих цілей.

Голова волонтерського фонду “Повернись живим” Тарас Чмут назвав атаку “наймасштабнішою в світі комбінованою ракетною атакою”.

Під час цієї атаки у Києві народилася дівчинка.

“Сьогодні під час ранкового обстрілу в укритті пологового будинку Києва народилася Яринка. Попри все мама Наталка з немовлям здорові та почуваються добре”, – написали у Unicef.

Цього ж ранку у місті Боярка в укритті пологового будинку народився хлопчик.

“Життя триває попри всі атаки росіян. Під час ракетної атаки в укритті пологового відділення лікарні інтенсивного лікування міста Боярка народилася дитина. Хлопчик вагою 3500 грамів”, – написав Кравченко.

Загалом же, відзначили в Unicef, з початку повномасштабної війни в столичних пологових на світ зʼявилося 33 711 дітей.

Як розповідало BitukMedia, 20-річна пацієнтка із міста Кам’янське на Дніпропетровщині народила дівчинку вагою 3 кг на руках у фельдшера “швидкої”. Жінка до останнього заперечувала вагітність і скаржилася на здуття шлунку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі