П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка, яка замовила вбивство матері через знущання, вийшла на волю достроково (ВІДЕО)

Важливо

32-річну Джіпсі Роуз Бланшар достроково звільнили з в’язниці в американському штаті Міссурі. Вона була засуджена у справі про вбивство власної матері, яка тримала доньку в полоні та видавала її за тяжкохвору.

Про це повідомляє Associated Press.

Джіпсі Роуз Бланшар відбула вісім років ув’язнення замість призначених їй судом десяти. Бланшар звільнили умовно-достроково, адже вона вже відбула 85% свого початкового терміну. Її першим виходом в люди після звільнення став візит до взуттєвої крамниці. TMZ опублікував свіжі фотографії Бланшар з її чоловіком Райаном, з яким вона взяла шлюб ще відбуваючи покарання.

Ді-Ді (Клоддін), мати Джіпсі Роуз, страждала на делегований синдром Мюнхгаузена. Йдеться про симулятивний розлад, за якого людина (найчастіше хтось з батьків), який доглядає за близьким, навмисно викликає в останнього хворобу або ж перебільшує її симптоми. Щодо Ді-Ді, вона навмисно провокувала в доньки хворобливі стани і переконала її та оточуючих у наявності в Джіпсі таких діагнозів, як лейкемія, астма і м’язова дистрофія. Жінка утримувала доньку вдома за допомогою маніпуляцій та фізичного насильства.

Джіпсі та Ді-Ді Бланшар. Фото – GREENE COUNTY SHERIFF’S OFFICE

Після другого класу Ді-Ді оголосила доньку важкохворою та забрала зі школи. Джіпсі пересувалася на інвалідному візку і якийсь період на вимогу матері харчувалася через зонд. Ліки, які Ді-Ді давала дівчинці, серйозно підривали її здоров’я, тому запідозрити жінку в обмані було важко. Мати голила їй голову, одягала у химерне дитяче вбрання і всюди возила в інвалідному візку. Вона також приховувала від доньки її справжній вік.

Коли Джіпсі подорослішала, таємно від матері вона почала користуватися інтернетом. У 2012-му через соцмережі познайомилась з Ніколасом Годеджоном. Молодий чоловік страждав на низку психічних захворювань і мав судимість за непристойну поведінку. У молодих людей завʼязався віртуальний роман.

У 2015 році Джіпсі намовила Годеджона вбити Ді-Ді. Дівчина впустила бойфренда до будинку, коли її мати спала, дала йому ніж, рукавички та скотч. А сама сховалася у ванній, щоб не чути криків матері.

Після вбивства Ді-Ді молоді люди взяли з дому готівку та втекли. На той час Джіпсі вже не користувалась інвалідним візком і ходила без сторонньої допомоги. Невдовзі злочинців вдалося затримати.

2016 року Джіпсі засудили до десяти років за ґратами. Її спільник, який скоїв вбивство Ді-Ді, відбуває довічний термін.

Історія Джіпсі Роуз Бланшар лягла в основу кількох телепроєктів. Зокрема, Hulu випустив художній міні-серіал “Вдавання” (The Act), а HBO зняв документальний фільм “Мертва матуся” (Mommy Dead and Dearest). У січні студія Lifetime Greenlight випустить документальний міні-серіал “Зізнання Джіпсі Роуз Бланшар з в’язниці”. Автори проєкту документували життя дівчини з 2017 року.

Як розповідало раніше BitukMedia, суд США визнав невинним чоловіка, який відсидів 48 років за вбивство.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі