Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Громада за Лінкольна: рішення не пускати кота в магазин обурило містян

Важливо

Жителі англійського містечка обурюються через рішення місцевої крамниці більше не пускати кота Лінкольна всередину. Пухнастий приходив туди три роки і встиг стати знаменитістю.

Про це розповідає BBC.

Жителі англійського міста Хорнсі почали обурюватися після того, як керівництво місцевого магазину мережі Tesco під приводом побоювання за здоров’я та безпеку відвідувачів прийняло рішення більше не пускати до приміщення кота Лінкольна. Між тим, йдеться про тварину, яка протягом останніх трьох років регулярно приходила до магазину – ще з часів локдаунів.

Лінкольн любив сидіти на мішках із компостом та на коробках із очисниками скла. Співробітники та покупці дуже любили Лінкольна і нагородити його прізвиськом Кіт Tesco.

Кіт, між іншим, не безхатько. Він належить місцевій мешканці Лорейн Кларк. Жінка навіть завела групу в соцмережах, в якій користувачі публікують світлини із зустрічі з її вихованцем. На неї підписано понад 2,6 тис. людей.

Але нещодавно керівництво крамниці вирішило буквально виставити кота за двері. У своїй заяві адміністрація Tesco зазначила, що тепер “лагідно проситиме” Лінкольна вийти з магазину, якщо він приходитиме ще.

У відповідь на таке непопулярне рішення деякі розгнівані покупці погрожували Tesco бойкотом. Вони не розуміють, чому на тварину наклали санкції, якщо кіт нікому, власне, не заважав. Ба більше – за кілька років встиг стати місцевою знаменитістю і навіть пухнастим терапевтом.

“Це буде мій останній візит до Tesco, якщо Лінкольна не повернуть. Вони не отримають від мене жодної копійчини. Отак побачиш його, і він прикрашає твій день. Він дуже милий і лагідний”, – розповів BBC один з відвідувачів.

Інший покупець сказав: “Це смішно, як можна заборонити кота? Він все одно прийде. Він нікому не шкодить, він просто сидить. Діти його люблять, старі його люблять. Всі його просто обожнюють”.

А господарка Лінкольна заявила, що навіть після заборони магазину не зможе змусити кота не ходити туди. “Я не можу сказати Лінкольну: “Пробач, синку, тебе сьогодні не пустять до Tesco”. Він піде туди, куди захоче. У магазині він нікому не завдає шкоди”, – сказала Лорейн.

Як розповідало раніше BitukMedia, товстий кіт Гацек, який вважався чи не однією з головних місцевих пам’яток польського Шеціна, знайшов нову домівку і зник з мап для туристів. А ще колишній Король Кашубської — за назвою вулиці, на якій він жив – помітно схуд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі