П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стрибок смерті: “останній вікінг” повернув собі світовий рекорд

Важливо

Кен Сторнс з норвезького міста Харстад встановив новий світовий рекорд зі “стрибків смерті”. Чоловік стрибнув у крижані води річки Стрюн з висоти 40,5 м і залишився цілим та неушкодженим. Так він побив рекорд, встановлений ним же у 2021 році — 31,3.

Про це відчайдух розповів у своїх соцмережах.

Сторнс, який називає себе останнім вікінгом, зробив стрибок в одних плавках. За ним спостерігали кілька людей, а одразу після стрибка рятувальники на човні підібрали його.

“Ми повертаємо рекорд до Норвегії, де йому і місце”, – прокоментував своє досягнення Сторнс.

Фото – Instagram/ kenstornes

Попередній рекорд Кен Сторнс встановив влітку 2021 року – стрибнув з висоти 31,3 м. Тоді на його досягнення звернув увагу Ілон Маск: він назвав норвежця “карколомним хлопцем”.

Однак у липні та жовтні 2023 року рекорд норвежця був двічі побитий французами Комом Жірардо та Люсьєном Шарлоном, які здійснили стрибки з висоти 34 та 36,5 м відповідно. Щодо жінок, рекордсменкою з таких стрибків у воду є норвежка Асб’єрґ Несьє. Її досягнення – 30,5 м.

У “стрибків смерті” є свої особливості: учасники змагань летять вниз із розчепіреними кінцівками животом вниз і згортаються в позу ембріона безпосередньо перед входом у воду. Потрібно приземлитися спочатку ступнями та руками або колінами та ліктями, аби уникнути серйозних травм.

Як розповідало раніше BitukMedia, чеський фрідайвер Девід Венцл встановив світовий рекорд Гіннеса. Він здійснив вертикальне занурення під лід швейцарського озера на глибину 52,1 м.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі