Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Я сумнівався, чи не здурів” – біржовий брокер покинув усе і створив “Лапландію”

Важливо

Майк Баттл і його дружина Елісон створили найбільшу у Британії “Зимову країну див”. Майкл колись питав себе, чи він не здурів, а цього року подружжя планує заробити $30 млн.

Історію розповідає Fortune.

Все почалося з того, що Елісон, викладачка початкової школи, була фрустрації – її не влаштовували заходи, які можна було б показати чотирьому їхнім синам.

“Ми відвідували практично все можливе — універмаги, паровози, величні будинки та все між ними, — але ми ніколи не знаходили нічого, що, на мою думку, відповідало б важливості моменту. Все було надто тривіально і комерціоналізовано”, – пригадує жінка.

Майк кажу, що в дитинстві був дуже творчою дитиною, любив малювати у різних техніках. Але батьки вирішили, що чоловік має заробляти гроші. Тож Майк побудував солідну кар’єру в одному із великих фінансових центрів Лондона.

“Весь свій творчий потенціал я закупорив у пляшку. Але як тільки з неї знялася кришка, я виявив себе режисером шоу, я всередині історії, яку ми з Елісон творимо”, – каже Майк.

“Коли я покинув “дорослу” роботу, я питав себе, чи не здурів. І майже боявся отримати відповідь”, – пригадує чоловік.

“Мене питали – тобто, ти мовляєшся від чудової кар’єри, грошей і всього іншого, щоб піти працювати із Дідом Морозом, так же, Майку?”, – продовжує він.

LUKE DYSON/LAPLAND UK

Тепер Майк і Елісон думають про Різдво цілий рік. Це триває із 2007 року, коли подружжя заснувало  LaplandUK – тематичний парк розваг, який працює в одному із британських лісів шість тижнів на рік.

За роки робота пара найняла голлівудських сценаристів, трупу акторів і створила десятки різних персонажів. Антураж зібрали на барахолках, оскільки не хочуть пластику. Екскурсія до “Лапландії” триває чотири години, включає катання на ковзанах, виготовлення іграшок та зустріч із головним різдвяним персонажем, якого у Британії звуть “Фазер Крісмас”. Перед зустріччю батьки проходять опитувальник, і він знає хобі дітей, які його відвідують.

За 16 років “Лапландія” прийняла понад 1 млн відвідувачів, включаючи співакі Елтона Джона та родину Бекхемів. Квитки коштуют $72.5-$183 і розпродаються задовго до відкриття.

Як повідомляло BitukMedia, користувачка соцмережі Facebook Mel Issa розповіла, що встановила у себе вдома 26 різдвяних декорованих ялинок. Займатися вона цим почала ще із 1 вересня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі