Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Відмінний апетит і гарне лібідо”: найстарішій тварині світу виповнився 191 рік

Важливо

Черепаха на ім’я Джонатан з острова Святої Єлени відсвяткував свій 191 день народження. Він вважається найстарішою твариною у світі. Середня тривалість життя цих тварин становить близько 150 років.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Однак і цей вік – 191 рік – приблизний, оскільки Джонатан може бути ще старшим. Черепасі вже було щонайменше 50 років, коли в 1882 його привезли з Сейшельських островів на острів Святої Єлени, який належить до Британських заморських територій в Атлантичному океані.

Черепаха живе на території Будинку Плантації (Plantation House), який є офіційною резиденцією губернатора, і її власником є уряд островів. 

Джонатан (ліворуч) 1882-86

“Невелика команда, віддана своїй справі, раз на тиждень годує його з рук корисним набором фруктів та овочів”, – додав ветеринар. За його словами, Джонатан найбільше любить капусту, огірки, моркву, листя салату-латуку, яблука та інші сезонні фрукти. Йому також подобаються банани, хоча від них у тварини нього виникає сухість в роті.

Фахівці вважають, що черепаха проживе ще довше. Книга рекордів Гіннеса зазначає, що життя Джонатана охоплює правління восьми британських монархів, 40 президентів США, 26 менеджерів “Манчестер Юнайтед” та 28 губернаторів свого острова.

За словами ветеринара, у Джонатана спокійне і розмірене життя. “Він насолоджується сонцем, а в найспекотніші дні ховається в тінь. У теплі дні він гріється на сонечку: у такі моменти його довга шия та ноги максимально витягуються з панцира, щоб поглинати тепло та передавати його всередину. У холодні зимові дні він заривається в опале листя або скошену траву і залишається там весь день”, – розповів фахівець.

На острові разом із Джонатаном живуть гігантські черепахи Девід (близько 55 років), Емма (близько 55) та Фредерік (близько 32). Ветеринари зазначають, що у Джонатана також, як і раніше, “добре лібідо”: він і зараз робить спроби спаруватись з іншою черепахою.

“Джонатан почувається добре, на часі є всі ознаки того, що він доживе до свого третього століття, якщо, звісно, він вже не досяг цього!” – сказав Холліс. “Неймовірно усвідомлювати, що цей ніжний гігант пережив усіх живих істот на суші, разом з людьми”, – додав він.

Як розповідало раніше BitukMedia, знаменита зелена черепаха з кличкою Боб виявилась самкою. Йдеться про тварину, яку у ПАР після восьми років реабілітації випустили у відкрите море. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі